Izvor:
29.06.2018 u 09:03
0

Ima li razloga za brigu: Krvavi mesec krajem jula najavljuje smak sveta? (VIDEO)

Spektakularni krvavi Mesec biće vidljiv krajem sledećeg meseca i to će biti kraj sveta kakvog znamo, tvrde propovednici sudnjeg dana.

Religijski lideri koji propovedaju teoriju o sudnjem danu i koji su do sada pogrešili toliko puta, sada tvrde da će se smak sveta dogoditi na dan pomračenja Meseca, 27. jula.
Najduže pomračenje Meseca 21. veka će trajati skoro dva sata i karakteriše ga krvavi Mesec, kada zemljin satelit dobije primese crvene boje.

I dok će ljubitelji zvezdanog neba uživati u blještavom fenomenu, propovednici sudnjeg dana će se pripremati za armagedon.

Teorija koja je prvobitno potekla od hrišćanskih propovednika Džona Hejdža i Marka Blica koji su rekli da je "tetrad" – četiri uzastopna pomračenja Meseca koji su započeli u aprilu 2014. godine sa šest punih Meseca između njih – indikator kraja sveta, kako je to opisano u Bibliji.

Međutim, tetrad se završio septembra 2017. godine i mi smo svi još uvek ovde. Teoriju su "pokupili" oni koji slično misle i proročanstvo se iznova pojavljuje nekoliko nedelja pre svakog krvavog Meseca.

Teorija "krvavog Meseca" se tumači je iz Knjige proroka Joila, koja kaže: "Sunce će se pretvoriti u mrak, a Mesec u krv, pre nego što dođe veliki i strašni dan Gospodnji."

Sličan pasus nalazi se i u Knjizi otkrivenja (poznata i kao Otkrivenje Jovanovo) i glasi: "Bio je veliki zemljotres, Sunce je postalo crno, a Mesec postao krvav". Ali, astronomi i drugi stručnjaci odbacili su ovu teoriju kao mit.

kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter