Izvor:
28.06.2018 u 15:31
0

ZAUSTAVITE NEGATIVNE MISLI: Prestanite da budete pesimisti, evo i kako!

Življenjem u trenutku, sa svih svojih pet čula, gotovo je nemoguće zaplesti se u mrežu straha od budućnosti ili žaljenja zbog prošlosti!

Sljedeći put kad se u vašem umu pojave pesimistične misli, dr Russ Harris, australijski mindfulness stručnjak i autor knjige "The Happiness Trap", predlaže da sebi priznate negativnu priču u koju ste se zapleli govoreći, na primjer: "Evo opet mojih misli o tome kako nemam sreće u ljubavi; da nikad neću položiti ispit; kako nikad neću napredovati…"

Zatim se upitajte, savjetuje dr Harris, pomaže li vam prežvakavanje istih misli i situacija i to što se čvrsto držite za svoje strahove ili tugu.

Kad ih osvijestite i sebi priznate da ih imate, lakše ćete shvatiti kako vas vaša briga ne štiti i ne priprema za najgore, nego vas iscrpljuje, objašnjava dr Harris.

Osvještavanje negativnih misli neka vam bude znak da se "vratite" u sadašnje vrijeme.

Življenjem u trenutku, sa svih svojih pet čula, gotovo je nemoguće zaplesti se u mrežu straha od budućnosti ili žaljenja zbog prošlosti, navodi autor.

Kolektiv.me

Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter