Izvor:
07.12.2017 u 16:11
0

UKRALI NOVAC: Tržište kriptoko vrednosti NiceHash je hakovano!

Tržište rudarstva kriptoko vrednosti NiceHash je hakovan, rekao je njegov tim u sredu.

NiceHash se oglasio putem društvenih mreža i saopštio da je "došlo do kršenja bezbednosti na Internetu NiceHash-a" što je rezultiralo gubitkom sredstava. Kompanija NiceHash, osnovana je 2014 godine i služi kao tržište za rudare.

Objava je usledila za sat vremena i obaveštava mnoštvo korisnika da su njihovi novčanici povezani sa NiceHash-om bili ispražnjeni. NiceHash je najavio da će taj problem biti rešen.

Kompanija je u svojoj izjavi rekla:

– Naš sistem plaćanja je ugrožen i ukraden je sadržaj novih novčanica " NiceCash Bitcoin ", radimo na tome da proverimo precizan broj BTC-a. Jasno je da je to vrlo važna i zabrinjavajuća stvar. Naporno radimo na ispravljanju tog problema. Pored obavljanja sopstvene istrage, incident je hitno prijavljen nadležnim organima i policiji sa kojima sarađujemo – saopštila je kompanija.

Iako tim ne zna tačan iznos, adrese novčanika upućuju da je ukradeno čak 4,736.42 BTC-a, vrednog više od 62 miliona dolara po trenutnim cenama.

Tim kompanije NiceHash je pozvao korisnike da promene svoje online lozinke

– Dok ne budemo saznali potpuno šta se sve izdešavalo, preporučujemo da,promenite svoje lozinke – napisali su u izjavi.

Happytv.rs/coindesk
Foto: Twiteer/Frandimore

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter