Izvor:
05.12.2017 u 00:41
0

OTPORNA NA NAJSNAŽNIJE OLUJE: Mobilna kuća na vodi sa solarnim napajanjem zaintrigirala svet! (VIDEO)

ARKUP je novi tip doma koji pluta, ima sistem za povišenje 12 metara u vadzuh i potpuno je ekološki.

Arhitekte kompanije Waterstudio napravile su novi tip kuće sa solarnim napajanjem koja pluta i koja će moći da izdrži najsnažnije oluje, uragane i rast nivoa mora.

ARKUP je novi tip doma koji pluta, ima sistem za povišenje 12 metara u vazduh i potpuno je ekološki.

Ovaj mobilni dom otporan je na vetar brzine do 250 kilometara na sat – što spada u kategoriju uragana 4. nivoa.

Dom će moći i da pluta te na taj način uspešno prebroditi i povišenje nivoa mora usled oluja. Osim toga, u sebi sadrži sisteme koji će moći da ga podignu otprilike 12 metara iznad morskog dna u koji je usidren usled poplava, a koštaće između dva i tri miliona dolara.

Kao dodatak, iz Waterstudija najavljuju sakupljač i pročišćivač kišnice, a prvi prototip, nadaju se, izgradiće već iduće godine u Majamiju.

Ova kompanija poznata je po dizajniranju domova na vodi, a njihov direktor Koen Olthuis vidi jahte kao "plutajuće domove i budućnost izgradnje, naročito u doba klimatskih promena".

– Biće sve više plutajućih četvrti u idućih pet do deset godina – izjavio je Olthuis.

Pogledajte video:

Telegraf
Foto: Youtube/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter