Izvor:
19.11.2019 u 21:11
0

NIJE DOVOLJAN SAMO NOVAC: Ovim ljudima su Kinezi zabranili let avionom!

Oni koji su pravili gužvu u avionu, koristili nevažeće karte, uživali u duvanskom dimu u vozu ili širili lažne glasine o mogućem terorističkom napadu naći će se u problemima.

Kinezima za putovanje nije dovoljan samo novac, već i pristojno ponašanje. Tako se oni koji su pravili nerede na letovima, pokušavali podvaliti istekle karte ili pušili u vozovima naći u gadnim problemima.

Kina će putnike sa takozvanim lošim društvenim kreditom itekako neprijatno kazniti. Naime, svi oni koji su pravili neke gluposti u avionu ili vozu mogu se suočiti sa nemogućnošću kupovine karte do godinu dana za ta prevozna sredstva.

Ali u problemima bi se mogle naći još neke grupe – oni koji nisu platili kazne ili socijalno osiguranje.

Ove odredbe počele su se primenjivati prošle godine, a ideja su kineskih vlasti, koje će na ovaj način izmeriti socijalni kredit svake osobe. Kako će se ovo ostvariti na putovanja, ostaje tek da vidimo, ali je sigurno kako će problematične osobe, ako žele putovati, početi poštovati zakone.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Twiter/A Pie de Ruta‏@APiedeRuta

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter