Izvor:
17.06.2019 u 19:40
0

STRUČNJACI REŠILI MISTERIJU: Zašto sanjamo isti san kao druga osoba iste noći?

Do dana današnjeg, mozak je najneistraženiji organ našeg tela, ujedno i najsloženiji. Ima noći kada se ne radi prosto o sanjanju, o preživljavanju događaja koji su se desili tokom dana, već o onim snovima, koji imaju dublje značenje, kao na primer, kada sanjate sličan san kao neka druga osoba. Da li vam se ovo nekada desilo? Ovo su, takozvani, povezani snovi, kada sanjate isto što i partner, sestra, brat, kolega sa posla ili neka druga sasvim nepoznata osoba. Nemojte biti iznenađeni. Ovo uopšte nije tako retka pojava, samo što najčešće nismo toga ni svesni. Ukoliko želite da znate više o značenju ovog tipa sna, u nastavku možete otkriti.

Razlozi zbog kojih sanjamo isto što i neko drugi

Svake noći sanjamo, ali se ne sećamo uvek sna kada se probudimo. Ovaj put ste se probudili i sećate se savršeno sna koji ste sanjali. Nešto vam je privuklo pažnju i zapamtili ste san malo duže. Na putu do posla prepričavate svojoj drugarici šta ste sanjali i ona vas gleda u čudu: sanjala je nešto skoro isto. Šta se događa? Zašto se događa? Nijedna od vas ne može da prestane da se čudi. Ipak, treba da znate da sve ima objašnjenje. Istovetni snovi su mnogo češći nego što ste mogli i da zamislite. Jedno pitanje vam ne izlazi iz glave: šta to znači kada sanjate istovetne snove?

U ovom slučaju, nije suštima pronaći tipično značenje sna, već pronaći objašnjenje ovog čudnog fenomena. Isti snovi javljaju se kod osoba koje su emocionalno bliske. Zamislite da vi i vaš najbolji prijatelj prolazite kroz period teškog emocionalnog stanja, međusobno se tešite i kao rezultat toga, vaše nesvesno kreira iste snove, kao na primer, da vam otpadaju zubi.

Ipak, ovakve situacije, mislimo na istovetne snove, ne dešavaju se samo sa bliskim osobama. Zahvaljujući internetu, možete shvatiti da je još neko prethodne noći sanjao istovetni san. Zašto? Jedno od objašnjenja daje nam Karl Gustav Jung u svojoj teoriji o kolektivnom nesvesnom ili arhetipu. Na posletku, jasno je da postoje univerzalna osećanja poput tuge, radosti, anksioznosti ili strahu i sva ova osećanja se manifestuju i materijalizuju kroz snove.

Ukoliko vam se više dopada tako, možete posegnuti za misterioznim aspektom snova, gde je sve moguće. Sanjati isti san kao i neka druga osoba može biti rezultat magije ili paranormalnog i, ukoliko tako tumačite, onda se radi o viziji u budućnost. Na kraju krajeva, kaže se da slučajnost ne postoji, a posebno kada se radi o snovima.

Naše nesvesno otkriva mnogo toga, pre svega o nama samima. Nesvesno zna ono što naše svesno ne zna. Nekada prosto kroz san preživljavamo ono što nam se tokom dana, na javi, desilo, razrešavamo konflikte sa drugima i nama samima, a nekada naše nesvesno bukvalno može da predvidi budućnost. Mora da ste imali nekada san, koji se kasnije ostvario. Nemojte svoje snove uzimati zdravo za gotovo. U psihoanalizi, snovi su jako važni. To nije slučajno, kao i ništa drugo.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter