Izvor:
26.03.2019 u 20:56
0

NEVEROVATNO: VATROGASCI PRILAZILI LJUDIMA NA PLAŽI I UZIMALI IM TELEFONE IZ RUKE!

U ovom videu dva vatrogasca prilaze ljudima na plaži i uzimaju im telefone iz ruku, a kada ih pitaju zašto vatrogasci im pokažu na njihovu decu koja se igraju u vodi.

Hitne službe su na svom Facebook profilu napisale “Dajte svojim mobiletima odmor dok ste na plaži”.

Dokazano je da je upotreba telefona opasna i štetna na različite načine. Korišćenje telefona za vreme vožnje, povećava rizik od udesa, a takođe je objavljeno naučno istraživanje da telefon odvlači pažnju roditeljima dok se brinu za decu što može ostaviti posledice na razvoj deteta. Ta debata o upotrebi telefona se proširila i na druge lokacije kao što je plaža.

Umesto da prate svoju decu kako se igraju u vodi, neki roditelji sede na plaži i udubljeno bulje u svoje telefone. Može se reći da je taj trenutak magnet za tragične situacije. Zabrinute hitne službe u Švedskoj su primetile da se ta situacija pogoršava i odlučili su da poduzmu nešto u vezi toga.

Snimili su video čija je namena da šalje jasnu poruku i podigne svest roditelja o tom problemu. U videu vatrogasci prilaze roditeljima koji koriste telefone na plaži i uzimaju im ih iz ruku a potom im objašnjavaju da bi trebali imati oči na svojoj deci a ne na ekranima. Video je već pregledan nekoliko hiljada puta, a iako je snimljen u Švedskoj poruka koju prenosi je univerzalna i upozorava roditelje da usmere svoju pažnju na decu.

Pogledajte ovaj video te ga obavezno podelite sa prijateljima:

Espreso
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter