Izvor:
17.01.2019 u 09:37
0

MUZIKA SA BALKANA OSVOJILA JE I NJEGA: Met Dilon se provodio na Kustendorfu!

Met Dilon održao je na Kustendorfu radionicu za studente i mlade autore razgovarajući s njima o radu sa značajnim rediteljima kao što su Frensis Ford Kopola, Gas van Sant, Lars fon Trir, posavetovao ih je kako da se bore s nesigurnošću, ali i otkrio zašto je postao glumac.

Odlično raspoložen, prirodan i spontan, pitao je okupljene studente u sali "Prokleta avlija", nakon projekcije filma "Dragstor kauboj" Gasa van Santa, da li je u redu da govori na engleskom, da li ga razumeju i obećao da će pričati sporije.

– Ponosan sam na ovaj film i obradovalo me je kad mi je Emir Kusturica rekao da će ga prikazati. Mnogi su me u to vreme pitali zašto snimam takav film. Bio je to prvi film koji prikazuje euforiju narkomanije, tada je Nensi Regan pokrenula kampanju "Samo reci ne", čak mi je jedan prijatelj rekao: "Hvala ti, zbog tebe je moja sestra na rehabilitaciji". Međutim, ovaj film ne glorifikuje drogiranje, važno je pokazati zašto ljudi to rade – rekao je Dilon.

Dilana je oduševio Duvački orkestar Marka Markovića, koji je slušao u Drvengradu na proslavi Srpske nove godine.

– To je bilo neverovatno. Ta preciznost i veština tih muzičara su jedinstvene. Bio sam mnogo umoran, ali nisam želeo da odem. Emir mi je rekao: "Ako ti se spava, hajde." Ali ja sam rekao: "Ne, ne, još jednu pesmu da čujem." Volim muziku sa Balkana, vrlo je interesantna – istakao je američki glumac.

Dilon je studentima ispričao i kako je upoznao Emira Kusturicu.
– Kad sam naleteo na Emira na Kubi, upozorio me je da je vrlo opasna stvar raditi dokumentarac, jer postoji toliko mnogo načina na koje može da se ispriča priča – rekao je Dilon, koji već treći dan boravi na festivalu.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter