Izvor:
07.10.2018 u 13:53
0

DOSADNE NAPASTI SMRDIBUBE: Ovo je jedini način da ih se rešite!

Beograđani poslednjih nedelja ne mogu da pronađu odgovarajući način da se odbrane od najezde dosadnih insekata.

Ovi mali zeleni insekti postali su prvi vesnici jeseni, a stručnjaci objašnjavaju da je izrazito toplo i vlažno letnje vreme ove godine bilo pogodno za njihovo razmnožavanje.

Ovi insekti su aktivni tokom celog dana, međutim, pošto su noći postale svežije tada su i najdosadnije jer, upravo, tada "napadaju" stanove, kuće, garaže, špajzeve, kuhinje u potrazi za toplijom sredinom, u kojoj će provesti vreme dok su niske temperature.

Najčešće vreme provode uz neku biljku, pa se hrane njenim sokovima dok ne dođe proleće kada napuštaju vaše domove. Jedini način da ih izbacite, a da izbegnete smrad koji ispuštaju kako bi oterale neprijatelje, jeste da ih izbacite uz pomoć nekog papira ili spreja za uništavanje insekata.

Prema zvaničnim podacima Zavoda, najviše ih ima u delovima grada koji su u blizini većih parkova i šuma, kao i u onima gde ima mnogo zelenila. U Beogradu je potvrđeno i prisustvo vrste "kupionova stenica" ili "smrdljivi martin", koji je najčešće braon-zelene boje sa narandžastim nogama. Mada u poslednje vreme beleži se i prisustvo invanzivne vrste poreklom iz istočne Azije, koja se od 2011. godine širi po evropskim zemljama, i koja predstavlja poljoprivrednu štetočinu.

– Ima ih svuda, uleću u stan, lepe se na veš koji se suši na terasi i ostavljaju karakterističan miris zbog kojeg iznova sve moram da perem – objašnjava Marijana koja stanuje u Mirijevu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter