Izvor:
19.08.2018 u 10:23
0

PRORICANJE: Bacanjem oblutaka možete da saznate kakva vas sudbina čeka!

Ne trebaju vam nikakva posebna znanja da biste se igrali, samo doza humora i spremnost da neke znakove, odgovore ili podudarnosti razmotrite sa dozom ozbiljnosti.

Pesomantija je veština proricanja sudbine iz oblutaka, a upravo je plaža idealno mesto za ovu vrstu zabave. U nekim starim kulturama je bacanje oblutaka bilo uobičajeno, nalik na današnje čitanje dnevnog horoskopa. Ovu metodu proricanja su popularisali Arapi, ali se veruje da je nastala u drevnom gradu Uruu, u današnjem Iraku.

Proricanje iz oblutaka je jedinstven i jednostavan način gatanja, a prilagođen pitanjima koja iziskuju odgovor da ili ne. U ovoj se metodi se koriste tri oblutka: jedan za potvrdan odgovor, drugi za odričan odgovor i orjentacioni kamen, koji služi kao znak odgovora. Kamenčići se bacaju na tlo, a onaj koji padne najbliže orjentacionom kamenu otkriva odgovor.

Ovaj način gatanja, ali i zabave je namenjen onome ko više voli jednostavne metode proricanja, kome se sviđa da radi sa prirodnim elementima ili nema dovoljno prostora i vremena za gatanje iz runa ili otvaranje tarota. Ne trebaju vam nikakva posebna znanja da biste se igrali, samo doza humora i spremnost da neke znakove, odgovore ili podudarnosti razmotrite sa dozom ozbiljnosti.

Što vam je sve potrebno?

Za gatanje pomoću pesomantije trebaju vam: kovčežić, kutija ili futrola za nošenje oblutaka; tri glatka oblutka približno jednake veličine, ali različitih boja i mirno mesto za proricanje. Neki poklonici ove metode gatanja upotrebljavaju oblutke kupljene u prodavnicama koje prodaju dekoraciju za akvarijume, ali važno je da obluci dolaze sa mesta kojima se retko prolazi. Najbolje je prikupiti kamenčiće iz potoka, reke, jezera ili mora jer ih je voda već delimično pročistila od tuđih energija.

Određivanje namere

Ponesite ih kući, operite u hladnoj vodi i ostavite neko vreme na suncu ili na mesečini da se dodatno pročiste. Čiste se isto kako i kristali. Jedini nedostatak ovog načina gatanja je što daje samo odgovore "da" ili "ne", a to ograničava sadržaj pitanja. Ali, već nakon prvog bacanja možete postaviti novo, povezano pitanje zbog razjašnjavanja odgovora. Nizom pitanja i bacanja bolje ćete razumeti odgovore koje vam kamenčići pružaju.

Kad ste prikupili oblutke, pronađite tiho i mirno mesto pa se udobno smestite. Izaberite orjentacioni oblutak po želji. Najbolje je da to bude najmanji od tri prikupljena. Odredite oblutak koji će vam davati odgovor "da" postavljanjem pitanja na koje znate odgovor. Na primer, pitajte ga za svoje ime i bacite oba oblutka. Onaj koji padne bliže orjentacionom kamenu bi trebao da vam služi za afirmativne odgovore.

Punjenje energijom

Uzmite kamenčić namenjen davanju potvrdnog odgovora i držite ga u ruci. Dišući polako, duboko, iz trbuha, napunite ga pozitivnom energijom. Ponavljajte u mislima da je to oblutak koji će vam redovno davati odgovor "da". Neka taj obred traje onoliko dugo koliko osećate da je potrebno. Ponovite postupak sa drugim kamenom i ispunite ga energijom negativnog predznaka kako bi vam davao odgovor "ne".

Skoncetrišite se na pitanja

Ako želite da saznate da li se dopadate simpatiji sa plaže, a onda odaberite podlogu za gatanje. To može biti pesak, betonska površina ili veći sto. Položite orjentacioni kamen na tlo i držite u zatvorenoj ruci oblutke za "da" i "ne". Zatvorite oči, dišite polako i duboko, ne mislite ni na šta rugo osim na pitanje. Skoncetrišite se na pitanje, a ne na odgovor koji biste želeli da dobijete. Ako oblucima sugerišete odgovor, narušićete njihove energije i obezvrediti proricanje.

Ponovite postupak

Što je oblutak bliži orjentacionom kamenu, to je odgovor snažniji. Ako želite da pitate još nešto o istoj temi, novo pitanje oblikujte na temelju saznanja koje ste dobili prvim bacanjem. Na primer, ako ste na pitanje "mogu li da osvojim simpatiju s plaže" dobili odgovor "da”", možda želite da saznate da li će se ta veza održati i nakon leta.

Ako su obluci jednako udaljeni od orjentacionog kamena, tada je odgovor nejasan pa bacanje treba ponoviti. Onog trena kad osetite da vas obluci čuju i da vam daju istinite odgovore, možete dodati i četvrti oblutak, koji će predstavljati odgovor "možda".

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter