Izvor:
14.04.2018 u 13:50
0

Ukoliko se u avionu nalazi bomba – ovo je plan kako da se spasu svi putnici!

Zbog toga što se nikad ne zna šta može da se desi kilometrima iznad zemlje dok letite avionom, posada mora da bude spremna na sve moguće situacije – pa i na one kada je bomba u avionu!

2015. godine eksplozivna naprava u ruskom avionu koji je poletao iz Šarm El Šeika ubila je 224 ljudi. Kao rezultat toga, avio kompanije došle su na ideju da smisle plan za ovakve situacije.

Svaki avion ima određenu lokaciju za koju je proizvođač odlučio da bude najbezbednija u slučaju da se bomba nalazi u avionu. Prema rečima iskusnog pilota, ovo mesto nalazi se kod naudaljenijih vrata kabina.

– Ukoliko se u avionu nađe eksploziv i može da se pomera, biće stavljen na ovo mesto i zatrpan nekim materijalom ili koferima putnika ili stolicama koje će umanjiti efekte eksplozije, rekao je ovaj pilot.

Stvari stavljene preko eksploziva treba da zadrže silu eksplozije usmerenu ka spolja, a ne ka unutrašnjosti aviona. Piloti će takođe smanjiti visinu na kojoj avion leti i tako smanjiti pritisak u kabini, dok naprava neće biti namerno aktivirana.

Plan je da se što pre sleti na neku najbližu pistu i da se putnici evakuišu što bezbednije i što brže, dodao je ovaj pilot.

Ministarstvo saobraćaja u Americi, izdalo je nekoliko obaveštenja o tome koje mesto je najbolje za odlaganje eksploziva kada se on na đe u avionu, piše The Sun. To mesto treba da bude udaljeno od svih vitalnih delova aviona koji mogu da budu oštećeni u slučaju eksplozije.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter