Izvor:
30.08.2017 u 16:20
0

NE PROPUSTITE OVE ATRAKCIJE: Ovo su 10 omiljenih turističkih destinacija u Nemačkoj! (VIDEO)

Strani turisti u Nemačkoj su i ove godine mogli da glasaju za svoje najomiljenije destinacije. Ove godine na listi deset naj, naj – prvi put se nije našla katedrala u Kelnu, ali zato ima novih atrakcija.

10. Dolina reke Mozel

Dolina reke Mozel se prvi put našla na ovoj listi. U svom toku od Trira do Koblenca Mozel deli planiske masive: s jedne strane Ajfel a s druge Hunsrik. Karakteristične su duboke doline, vinogradi na obalama i brojni zamkovi i utvrđenja. Na slici: Mozel u blizini Irciga.

9. Zoološki vrt Helabrun kod Minhena

U zoološkom vrtu Helabrun od 1928. godine živi više od 750 vrsta životinja. To je prvi Geo-zoološki vrt na svetu: Životinje su raspoređene u zajednice onako kako žive u prirodi po kontinentima.

8. Fantazijaland Bril

Fantazijaland u blizini Kelna ove godine slavi 50 godina postojanja. Ima bogatu ponudu atrakcija za decu svih uzrasta i za odrasle.

7. Stari grad u Hajdelbergu

Hajdelberg je već godinama na ovoj listi omiljenih destinacija. Grad na obalama reke Nekar važi za tipičan primer nemačke romantike. Čuveni stari zamak dolaze da vide ljudi iz celog sveta, i to više od milion njih godišnje.

6. Stari grad u Drezdenu

Stari grad u Drezednu sa svojim muzejima i Bogorodičnom crkvom čine srce čuvenog barokong grada. Zbog svog markantnog izgleda, glavni grad Saksonije se naziva još i Firenca na Elbi.

5. Rotenburg ob der Tauber

Retko koji grad u Nemačkoj ima toliko dobro očuvanih srednjovekovnih građevina kao ovaj gradić u Bavarskoj, blizu Ansbaha. Na slici se vidi ulica kovača.

4. Bodensko jezero

Parkovi na ostrvu Mainau, crkve uvrštene u Svetsku kulturnu baštinu na ostrvu Rajhenau… a uz to još i čarobni gradić u mediteranskom stilu. Sve to Bodensko jezero čini sve privlačnijim za turiste. Na slici: Mainau ili "ostrvo cveća".

3. Dvorac Nojšvanštajn

Bajkoviti dvorac u Bavarskoj je nastao po zamisli kralja Ludviga drugog. Izgradnja je počela 1869. i trajala skoro dvadeset godina. Kralj je samo nekoliko meseci živeo u tom viteškom dvrocu iz njegovih snova, umro je pre nego što su radovi okončani.

2. Evropa-Park Rust

13 Rolerkostera, bioskop sa četvorodimenzionalnom tehnologojim (4D) i više od 100 drugih atrakcija čine Evropa park Rust najvećim zabavnim parkom te vrste u Nemačkoj. Godišnje ga poseti više od 5 miliona ljudi.

1. Vonderland u Hamburgu – minijatura sveta

Vonderland u Hamburgu je najveća atrakcija te vrste u svetu. To je pravo remek delo železničkog modelarstva gde su do najsitnijih detalja napravljene minijature čitavih zemalja, gradova i pejsaža. Svet 1:87!

b92.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter