Izvor:
03.08.2017 u 14:16
0

PRAVILA KOJA MORATE ZNATI: Evo šta je dozvoljeno na PLAŽAMA U GRČKOJ a šta nije!

Buka izbija iz bara na plaži dok pokušavate da pronađete put do vode kroz more ležaljki i drugih prepreka. Stolovi su postavljeni gotovo do same vode. U jednom trenutku primećujete da je drugi deo plaže gotovo prazan – ali ograđen i obeležen kao privatna plaža za hotel koji je malo dalje. Pogled vam skreće i devojka u toplesu, saplićete se i padate na pesak. Stvari postaju još gore jer ste sleteli na pseći izmet.

Koliko je ova scena legalna u Grčkoj?

Iako smo na neke stvari navikli u drugim zemljama, pravila u Grčkoj su dosta drugačija, i trebalo bi da ih znate ako želite da uživate u odmoru:

1. Grčka obale su, sudeći po ustavu, javno dobro i pojedinac ili kompanija ne mogu da ih ekskluzivno eksploatišu.

2. U Grčkoj ne postoje privatne plaže. Čak iako se hotel nalazi na samoj plaži, on je u dužnost da svima omogući prilaz plaži, čak iako se do nje dolazi samo kroz hotel.

3. Nije dozvboljeno da suncobrani i ležaljke pokrivaju više od 50 odsto plaže i potrebno je da postoje prolazi širine od barem metar kako bi ljudi mogli da prolaze.

4. Ležaljke po zakonu moraju da budu najmanje 5 metara udaljene od vode.

5. Restorani na plaži su ilegalni.

6. Glasna muzika na javnom mestu je takođe ilegalna. Muzika ne sme da bude glasnija od 50 decibela.

7. Ne postoji zakon koji brani psima da budu na plaži.

8. Nije dozvoljeno besplatno kampovanje na plaži.

9. Kupanje u toplesu je zabranjeno zakonom. Zbog toga postoje nudističke plaže gde je u redu biti u toplesu ili potpuno go.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:expedia.com.au

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter