Izvor:
13.06.2017 u 23:29
0

ZA SVE PUSTOLOVE: Ovo su stvari zbog kojih nikada nećete zaboraviti Portugal!

Zemlja fada, odlične hrane i još boljeg vina, ali i zemlja hiljadu plaža, živopisnih sela i starih gradova, trebalo bi pre ili kasnije da se nađe na listi želja svakog putnika.

Portugal nudi mnogo toga, ali smo odabrali pet stvari koje bi trebalo da iskusite na krajnjem zapadu Evrope.

Smešten u srcu zemlje, Piodao je poznat kao jedno od najživopisnijih sela u Portugalu. Njegova arhitektura i izgled su jedinstveni, a ljubazni domaćini rado će vas primiti u ovaj srednjovekovni raj na brdu.

Istražite palatu Pena

Nalazi se u gradiću Sintri, koji je danas zapravo već deo Lisabona. Na samom vrhu jednog brežuljka nalazi se ova prelepa palata sagrađena na ruševinama samostana, a svojevremeno je bila letnjikovac kraljevske porodice. U potpunosti je očuvana i obnovljena za posetioce.

Otputujte na Azore

Ovaj arhipelag uživa autonomiju, a čini ga ukupno devet ostrva. Zbog vulkanskog porekla izgleda neverovatno, a toliko je zelenila da imate utisak da ste stigli u Irsku. Ovde se možete baviti gotovo svim oblicima rekreacije: golfom, ronjenjem,plivanjem, jedrenjem ili pešačenjem na dugim rutama… Takođe, nije loš ni noćni život u većim gradovima.

Provedite koji dan u Portu

Svi obično navale na Lisabon, ali i drugi najveći grad u zemlji Porto nudi mnogo toga. Jedan je od najstarijih gradova Starog kontinenta, a njegov stari grad je pod zaštitom Uneska. Istorijski spomenici, galerije i muzeji nalaze se na svakom koraku, a Porto je prepun mesta na kojima možete uživati u sjajnoj hrani i dobrom vinu (Porto).

Lisabon

I naravno, šteta bi bila otići u Portugal i ne videti Lisabon, metropolu i najveći grad. Oni koji su ga posetili zaklinju se da je jedan od najlepših gradova sveta, dragulj arhitekture. Muzeji, istorijske građevine čekaju ljubitelje umetnosti, a oni koji vole da dobro pojedu i popiju potražiće neki dobar restoran ili bar. Srećom, mnogo je više dobrih nego loših, pa izbor teško može biti pogrešan.

dnevnik.hr
Foto: Instagram/ portugal_places

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter