Izvor:
02.12.2019 u 16:44
0

REMEK-DELO PRIRODE: Pogledajte nestvarno lepe prizore Džangije Dansjia!

Potrebno je da se priroda samo malo poigra s bojama i da se pred očima prikažu nestvarno lepi prizori.

Jedno od remek-dela prirode jesu šarene stene koje planinski masiv Džangije Dansjia nalazi se na severozapadu Kine u provinciji Gansu. Neobične boje stena stvorilo je taloženja crvenog peščenjaka i slojeva mineralnih naslaga.

Planina sličnih boja postoji i u Peruu, a zove se Vinikunka, odnosno planina Duge u blizini grada Kusko. Na ovoj planini je minerološki sastav koji je prisutan na padinama i vrhovima "ofarbao" planinu u sedam boja koje se smenjuju u štraftama.

U Arizoni postoji oblast u kojoj se nalaze stene koje nazivaju Talas zato što je erozija takav oblik napravila da deluje poput uzburkanog mora. Ovo čudno mesto posećuju mnogi fotografi, očarani nijansama boja koju uspevaju prvo da vide golim okom, a potom da tu razliku "uhvate" kamerom.

Ovo su samo neki predstavnici kreativnosti prirode, postoji li neki sličan fenomen koji je vas očarao?

Izvor: B92
Foto: pinterest.it/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter