Izvor:
27.10.2018 u 06:45
0

UKLETO OSTRVO: Izgleda kao mali raj, ali svaki njegov vlasnik doživeo je PAKLENU SUDBINU! ( VIDEO)

Ostrvo Gajola je malo ali lepo formirano ostrvo neposredno uz Napuljski zaliv, koje zapljuskuje kristalno bistro more. Na njemu se čak nalazi i privatna vila iz koje se može uživati u spektakularnom panoramskom pogledu. Ipak ovo ostrvo je napušteno, a mnogi lokalni stanovnici odbijaju da mu se uopšte približe, iz straha da ne postanu sledeća žrtva prokletstva ostrva.

Gajola zapravo obuhvata dva ostrvca povezana uskim kamenim mostom dužinom od nekoliko metara. Neko vreme je bilo, poznato kao Euplea smatrano zaštitnikom sigurne plovidbe.

Stari Rimljani plemenitog porekla su izgradili kuće za odmor na Gajoli, a i danas se tamo mogu videti ostaci nekih od njihovih vila.

Međutim, retko ko se usuđuje da se danas tamo uputi, zbog brojnih nesreća koje se vezuju za Gajolu.

Sve je počelo u 19. veku kada je jedan pustinjak poznat kao Čarobnjak odnosno Il Mago živeo na Gajoli. Izolovan od zajednice, osim povremenog kontakta sa lokalnim ribarima, Il Mago je živeo sam, a onda je jednog dana nestao bez traga. Niko ni danas ne zna šta mu se desilo.

Luiđi de Negri je bio sledeći stanovnik ovog ostrva. Izgradio je prostranu vilu koja i danas stoji na ostrvu. Ali, ubrzo nakon toga je pretrpeo finansijsku propast.

Godine 1911, kapetan Gaspare Albenga kružio je svojim brodom oko ostrva, očigledno razmišljajući o kupovini, kada je udario u stenje i utopio se. Neki izvori kažu da je priča još dramatičnija i da njegov brod nije potonuo, već da je zapravo nestao, zajedno s samim kapetanom.

Više nesreća usledilo je 1920. godine kada je Švajcarac Hans Braun, koji je prethodno kupio vilu na ostrvu, ubijen, a njegovo telo pronađeno umotano u tepih u njegovom domu. Njegova udovica ubrzo se udavila u moru. Sledeći vlasnik Nemac Oto Grunbak je umro od srčanog udara, a drugi Moris Iv Sandos počinio samoubistvo u psihijatrijskoj bolnici u Švajcarskoj.

Italijani važe za narod sklon sujeverju, tako da je uvek moguće da su te priče postale sa vremenom menjane kako bi delovale još dramatičnije.

Dvadesetih godina 20. veka žičara je povezivala ostrvo sa kopnom, ali nema dokaza za glasinu da je jedna žena nastradala kada se njom prevozila.

Nevolje koje su zatekle kasnije stanovnike ostrva su ipak dobro dokumentovane.

Ostrvo je nekada pripadalo Đaniju Anjeliju, šefu "Fijata" koji je italijansku kompaniju pretvorio u svetski brend i postao najbogatiji čovek u Italiji. Uprkos svom uspehu, Anjeli je doživeo problema u privatnom životu. Telo njegovog sina pronađeno je ispod mosta nakon najverovatnije izvršenog samoubistva, a njegov nećak je umro od retkog oblika raka u 33. godini života.

Nekadašnji najbogatiji čovek na svetu Džon Pol Geti je takođe posedovao Gajolu. Njegov najstariji sin je počinio samoubistvo, a najmlađi je umro. Godine 1973. Kalabrijska mafija, poznata kao "Ndrangeta", kidnapovala je njegovog 16-godišnjeg unuka. Nakon što je Geti dugo odbijao da plati otkup, na kraju je stari milijarder ipak popustio, pa je porodica pregovarala sa kidnaperima i platila im 2,2 miliona dolara. Tinejdžer je pušten na slobodu pet meseci nakon otmice.

Poslednji privatni vlasnik Gajole bio je Đanpaskval Grapone koji je završio u zatvoru.

Danas je ostrvo deo podvodnog parka Gajola, zaštićenog morskog područja u vlasništvu regije Kampanja. Oni koji su dovoljno hrabri da ignorišu prokletstvo mogu da doplivaju do ovog lepog ostrva.

Blic.rs
Foto: Youtube-printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter