Izvor:
21.08.2019 u 20:47
0

MAME, OBRATITE PAŽNJU: Savetujemo kako da pomognete ćerki da se izbori sa nesigurnostima!

U vreme kada su društvene mreže postale imperativ i postavile standarde svemu, od boje kose, načina odevanja, do toga kako bi moralo da izgleda naše telo, zaista je teško biti tinejdžer, izboriti se sa hormonima, nesigurnostima i odrasti u stabilnu i samozadovoljnu osobu. Većina tinejdžerki nesigurna je i nezadovoljna svojim telom i zato je veoma važno da majke na vreme odreaguju i da kroz detaljan razgovor objasne svom detetu, zašto je važno da zavole sebe i svoje nesavršenosti.

Pubertet sa sobom nosi mnoge hormonske promene u organizmu, koje kao posledicu imaju višak kilograma, akne, a sve to izaziva nesigurnost i nezadovoljstvo mladih devojaka. U tim situacijama, roditelji su oslonac, koji može pomoći devojčicama da stanu na svoje noge i uspešno se izbore sa nesigurnošću i steknu samopouzdanje. Tada je razgovor prekopotreban i važno je da znate kako da im pristupita na pravi način, kako bi one osetile vaše razumevanje i podršku.

1. Ne umanjujte njihov problem

Kada vam kažu koje nepravilnosti na sebi ne vole, saslušajte ih i razumite. Objasnite im da one sad prolaze kroz proces promene i da će uskoro njihovo telo postati prelepo uz samo malo strpljenja i truda.

2. Objasnite značaj tuđih komentara

Pokušajte da je na vreme naučite, da tuđi komentari ne treba da je dotiču. Da je lepa baš onakva kakva je i da će sve postati nevažno onog trenutka kad zaista nauči da uživa u sebi i svojoj lepoti.

3. Pomozite joj da postane zadovoljna

Predložite joj da počne da trenira neki sport, kako bi na pravi način oblikovala svoje telo. Takođe posavetujte je u odabiru garderobe koja joj dobro stoji, kao i šminke i frizure. Postaće mnogo sigurnija kada dobije potporu za sopstvene odluke i kompliment osobe kojoj veruje.

Lepota i Zdravlje
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter