Izvor:
22.05.2018 u 13:02
0

LAKO DO PRATILACA: Ali kako ih se rešiti posle!

Instagram, od samog početka, ima problme s lažnim pratiocima koje neki korisnici traže, a drugima su problem.

Svako po nekad poželi da bude omiljen i da ima što više pratilaca na društvenim mrežama, a sada je i to olakšano, pošto je lako kupiti lažne pratioce. Lažni pratioci na Instagramu, iza kojih najčešće stoje botovi, naravno da povećavaju broj i popularnost, ali istovremeno mogu postati problem.

Uprkos uklanjanju miliona takvih profila, ova društvena mreža i dalje ih je puna, a oni mogu da ugroze sigurnost korisnika. Srećom, većinu lažnih profila je lako uočiti, pošto, ili nema profilnu fotografiju, ili/i ne objavljuju fotografije i imaju malu aktivnost, a obično samo nekoliko pratilaca, piše seebiz.eu.

Prema pisanju “New York Times”, nedavno je otkrivena industrija lažnih profila svih vrsta, koje postaje sve teže uočiti i oni sve češće koriste lične podatke korisnika Instagrama bez njihovog znanja. Problem je dodatno pogoršan činjenicom da neki od korisnika Instagrama traže lažne pratioce, da bi bili što popularniji na mreži. Njih je lako kupiti, a pojedine kompanije jeftino nude hiljade pratilaca, komentara ili lajkova.

Bot, skraćeno od robot, je program ili deo softvera, koji samostalno deluje i rezonuje. Dizajniran je tako, da reaguje u na okolinu, kao i na akcije i ponašanje korisnika, zbog čega u komunikaciji deluje kao pravi čovek.

Za botove se koriste i drugi nazivi: autonomni agenti, asistenti, brokeri, botovi, droidi, inteligentni agenti, agenti softvera, ili softverski agenti. "Botovi se koriste za napad na ljude. Bot se može sprijateljiti s vama kako bi vam mogao slati spam poruke ili vam pokušao ukrasti identitet", tvrdi direktor kompanije „Smyte“ koja se bori protiv Internet prevara.

Kompanije za zaštitu podataka tvrde da postoje i botovi čiji je cilj krađa lozinki ili slanje virusa. Na žalost, njih je 28,9 odsto na Instagramu, a ako imate „public“ (javni) profil, rizik je povećan.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter