Izvor:
07.12.2017 u 22:21
0

MESENDŽER KIDS: Nova aplikacija za decu gde naloge ne mogu sami da otvaraju!

Iako osobama mlađim od 13 godina po pravilima te društvene mreže nije dozvoljeno da otvaraju Fejsbuk naloge, od sada deca (barem ona u SAD-u) imaju mogućnost da legalno pristupe nekim njegovim delovima. Fejsbuk je, naime, u probni rad pustio svoju novu aplikaciju "Messenger Kids", koja je zapravo mobilna aplikacija za dopisivanje na osnovu Mesindžera, ali s nekim bitnim promenama.

Kao prvo, nalog će na ovoj aplikaciji u ime dece morati da otvaraju roditelji, a oni će biti odgovorni i za odobravanje svih kontakata s kojima će se njihova deca smeti dopisivati. Iz Fejsbuka su se potrudili i obavili istraživanje na hiljadama roditelja, pa su konačnu verziju aplikacije uradili prema njihovim željama i uputstvima. Osim njih, u izradi "Messenger Kids" aplikacije učestvovali su i posebni savetnici za razvoj dece, sigurnost na internetu i dečje medije i tehnologiju.

Od opcija običnog Mesindžera u dečjoj su verziji ostale mogućnosti dopisivanja, slanja slika i videa, te posebnih efekata koji se mogu primeniti na njih. Tu je i posebno odabrana kolekcija animacija, okvira, stikera i ostalih alata primerenih dečjoj dobi.

Za sada je "Messenger Kids" dostupan samo u za iOS i to u SAD-u, a uskoro bi trebalo da stigne i na "Google Play", kao i Amazonove tablete. O dostupnosti aplikacije u ostatku sveta za sada nema informacija.

srbijadanas.com
Foto: facebook-printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter