Izvor:
21.07.2017 u 13:29
0

SAN O KOLONIZACIJI MARSA: Prvi korak je izgradnja baze na Mesecu!

Za osnivača firme “SpejsX”, milijardera i preduzetnika Ilona Maska crvena planeta je prioritet, ali bi voleo da vidi ljudske baze na svetu koji je mnogo bliže Zemlji – Mesecu.

– Kako bi se javnost stvarno zapalila, mislim da moramo da imamo bazu na Mesecu. Imati trajno prisustvo na drugom nebeskom telu, kao što bi to bila baza na Mesecu, a potom slati ljude na Mars i nazad, to je nastavak sna o “Apolu” i ono što mislim da ljudi stvarno žele – izjavio je Mask na Konferenciji za istraživanje i razvoj Međunarodne svemirske stanice održanoj juče u Vašingtonu, preneo je portal “Spejs”.

Mask i “SpejsX” rade na tome da ovaj poslednji deo vizije postane stvarnost u sledećih pedesetak godina. Prošlog septembra Mask je otkrio plan za Međuplanetarni transportni system (ITS), koji bi pomogao u kolonizaciji Marsa i omogućio ljudima da istražuju udaljenije svetove, poput Jupiterovog meseca Evropa i Saturnovog Enceladusa.

Izvor:Blic.rs
Foto:Twitter/dailygalaxy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter