Izvor:
20.07.2017 u 17:40
0

ZASTRAŠUJUĆE LAKO: Jedan čovek je otkrio jednostavan način za hakovanje Fejsbuk profila, evo šta vam savetuje!

Hakovanje Fejsbuk profila izgleda nije uopšte teško kao što zvuči.

Barem tako bvrdi Džejms Martindale u tekstu za portal “Medioum“, a sve što mu je za to trebalo je vaš broj telefona.

Ako zaboravite šifru, Fejsbuk vam dozvoljava da koristite broj telefona kako bi vam omogućio pristup nalogu. Stoga, ako jedan haker odluči da koristi vaš stari broj telefona, on može kad god poželi da ulazi na vaš račun. Iako je tekst pisan za način obnavljanja brojeva u stranim zemljama, ima smisla.

To, naravno, može da se desi samo u slučaju da ste menjali broj telefona, a stari vam je ostao upisan u privatnim informacijama. Kako piše Džejms Martindale, Fejsbuk vam stalno traži da povežete broj telefona sa nalogom, ali vas nikada ne podseća da obrišete stare informacije sa njega.

Upravo je i on sam probao ovaj trik i uspeo je da upadne određenim osobama na profil. Šta je uradio? Kupio je novu karticu i ubacio ju je u svoj telefon. Odmah je dobio poruku od Fejsbuka da njegov broj nije povezan sa nalogom.

“Bio sam znatiželjan. Znao sam da Facebook odmah pronalazi profil koji se vezuje za taj broj. Naravno to je bio tuđi profil“, rekao je i dodao da je odmah isprobao da li može da poništi šifru osobe koja je nekada koristila taj broj. Bilo je prelako i u tome je uspeo.

Kako ističe, isti metod može olakšati hakerima upade na profile i prodaju naloga na crnom tržištu, ali i ucenjivanje korisnika za novac, pa je ovaj tekst objavio kao apel svim korisnicima da obrišu stare i nepotrebne informacije sa svojih profila.

Izvor:Alo.rs
Foto:Pc magazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter