Izvor:
01.06.2019 u 07:31
0

UZVRATILI UDARAC: Huavej je naredio svojim zaposlenima da otkažu sastanke sa kontaktima iz SAD!

Peking –– Huavej je naredio svojim zaposlenima da otkažu sastanke sa kontaktima iz SAD i poslao u domovinu američke radnike koji su radili u sedištu te firme u Kini.

Potezi kineske kompanije dolaze u vreme rastućih tenzija između SAD i Kine oko trgovine i tehnologije, u kojoj je Huavej glavna meta Vašingtona, piše britanski list "Fajnenšel tajms".

Britanski list je preneo reči glavnog stratega Huaveja Danga Venšuana da su američki državljani, zaposleni u sektoru za istraživanje i razvoj, vraćeni u domovinu pre dve nedelje, pošto su kineska kompanija i njenih 68 filijala stavljeni na crnu listu Ministarstva trgovine SAD.

Time je američkim firmama zabranjeno da prodaju tehnologiju Huaveju bez odobrenja vlade SAD.

Dang je rekao i da je Huavej ograničio interakcije između svojih zaposlenih i američkih državljana, navodi FT.

Huavej nije želeo da komentariše navode britanskog lista.

Kinesko ministarstvo trgovine objavilo je da će sačiniti listu stranih preduzeća, organizacija i pojedinaca koje smatra "nepouzdanim entitetima", što je verovatno odgovor na američku crnu listu.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter