Izvor:
04.03.2018 u 15:20
0

DA SE NAJEŽIŠ: Fejsbuk zna sve o vama iako nemate nalog!

Fejsbuk ima uvid u sve tajne korisnika interneta, čak iako nemaju nalog na ovoj društvenoj mreži.

Fejsbuk može da prati svaki vaš pokret online čak i ako nikada niste bili na njegovog stranici. Kako piše britanski Dejli Mejl, Fejsbuk prati čak i one korisnike interneta koji nemaju nalog na toj društvenoj mreži.

Firma Marka Zakenberga tvrdi kako koristi te informacije za ciljane oglase i sadržaj na temelju vaših preferencija, kao i za sigurnosne svrhe. Fejsbuk koristi podatke prikupljene od 1,4 milijarde svakodnevnih aktivnih korisnika širom sveta kao osnovu za algoritme koji povezuju oglašavanje i druge materijale s online profilom osobe. Može prikupiti podatke o svakom elementu vašeg digitalnog identiteta na mreži, od istorije korišćenja pretraživača, četa do fotografija koje ste postavili i slali preko servera.

Fejsbuk takođe koristi i plug-inove i kolačiće društvenih medija. Radi se o sistemima praćenja koji posmatraju korisnikovu aktivnost na internetu, kako bi pokupili podatke preko web stranica trećih stranaka. Svaki put kad lajkujete ili delite Fejsbuk sadržaj ili odete sa stranice s Facebook oglasima vas posmatraju, čak i ako niste potpisali članstvo u toj društvenoj mreži. Čak i ako nikada niste zakoračili na Fejsbuk, oni su i dalje u stanju da prate vaše navike surfovanja bez da vi to znate.

Više od 10.000 veb stranica koristi nevidljive tragače – Pixele, koji snimaju sve o posetiocima. To uključuje sve podatke, od operativnog sistema koji koristite do vaše IP adrese i aktivnosti na internetu. To pruža Fejsbuku uvid u sve, od toga gde se nalazite, vrste stranica koje volite da posećujete i koliko vremena provedete na njima.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter