Izvor:
26.08.2017 u 13:35
0

TAJNE DUBOKOG PLAVOG MORA: Misterije koje nauka nije uspela da objasni! (VIDEO)

Anomalije su očigledne, a neki ih povezuju sa vanzemaljcima, a drugi sa neobičnim bićima ili vojnim akcijama.

1. Okean X

Švedska ronilačka ekipa otkrila je misterioznu formaciju stena u severnom delu Baltičkog mora, a nazvali su je Okean X.

Sonar sa ronjenja otkriva neverovatan okrugli objekt koji obima 60 metara u koji balansira na kamenom stubu visokom osam metara. Stoji na strukturi koja nalikuje na strepenište koje vodi u mračnu rupu na 91 metara ispod površine okeana.

Neki smatraju da se ta anomalija može objasniti kao ostatak tajnog mornaričkog broda iz Drugog svetskog rata ili pak podvodnog podmorničkog projekta, ili pak NLO broda koji se tamo srušio.

Uzorci uzeti sa lokacije sadrže metale limonit i goethite, za koje geolozi tvrde da ih "priroda ne može sama da proizvede".

2. Bajkalsko jezero

Astronauti sa Međunarodne svemirske stanice 2009. su primetili dve neobične okrugle rupe u ledu Bajkalskog jezera.

To je jezero u južnom Sibiru najdublje (oko 1700 metara) i najstarije na svetu, a ne bi bilo čudno otkriće takvih rupa da ono nije i jedno od najproučavanijih jezera na svetu.

Poreklo krugova 4,4 kilometra u prečniku naučnici nisu mogli da objasne. Jedna od spekulacija je da su oni povezani sa rastom tople vode iz misterioznog izvora sa dna jezera.

Na Bajkalskom jezeru je bilo puno neobjašnjivih događaja, uključujući onaj iz 1977. kad je istraživačka misija na podmornici Pejsis odjednom ostala bez struje u popriličnom bizarnim okolnostima – pre toga su ugledali oštar zrak svetlosti koja ih je obasjala sa nepoznatog izvora na dubinu od 1200 metara. Na jezeru u to vreme nije bilo drugih ekspedicija, pa ni podmornica.

3. Sikamore

Na oko 609 metara dubine nedaleko od obale Malibua nalazi se neobična struktura koji nazivaju "svetim gralom NLO istraživača".

Gigantsku spljoštenu stenu moguće je vidjeti i preko Gugl Ertha, a ona je čak 4 kilometra široka i stoji na nizu kamenih stubova.

Fotografije strukture otkrivaju mogućnost ulaza u "dublje, mračnije mesto" za koje NLO entuzijasti veruju da je povezano s nekom kopnenom lokacijom, moguće čak i sa oblašću 71.

Topografske karte tu glatku ovalnu anomaliju nazivaju "Sikamore Knol".

" Dok ne dovedemo kameru unutra, do tad nećemo znati vodi li ulaz negde, i ako da, gde", kažu geolozi.

4.Vostok

NASAnaučnici su 2001. identifikovali magnetske anomalije u 35 miliona godina starom jezeru Vostok na Antarktiku. Locirano 1300 kilometara daleko od Južnog Pola, to slatkovodno jezero nalazi se ispod sloja leda koji ima oko 4 kilometra debljine.

Geolozi veruju kako anomalija pruža uvid u geološku strukturu jezera tamo gde je zemljina kora tanja.

Planovi bušenja leda i dolaska do jezera kako bi se prikupili dokazi odgođeno je oklevanjem zbog navodnih težnji da se "ne uznemiruju prastare, preistorijske vode".

Ali, ruski naučnici ipak proveli istraživanja sa otkrićem "neklasifikovanog oblika života" pronađenog da živi u vodi.

"Nakon isključenja svih poznatih kontaminanta, otkrili smo da pronađenibakterijski DNK ne odgovara ni jednoj poznatoj vrsti u svetskim podacima" izjavili su oni.

5. Vilks

NASA sateliti su 2006. pronašli "gravitacione promene" na Antarktiku koje upućuju na masovnu anomaliju u ledenom pokrivaču Vilksove zemlje.

Istraživači veruju kako se ispod smrznute kore nalazi krater nastao udarom neidentifikovanog objekta koji je 243 kilometra širok i 848 metara dubok.

Pretpostavlja se kako je krater nastao nakon udara asteroida pre 250 miliona godina, koji je odgovoran za "Veliko izumiranje" ( u kojem je izumro i do 96 odsto svih tadašnjih morskih vrsta i oko 70 odsto kopnenih kičmenjaka).

Oštra klima Antarktika i debeli ledeni pokrov onemogućuju dokazivanje te teorije.

Teoretičari zavera pak smatraju da je za tu anomaliju zaslužna NLO baza, odnosno da je ona portal u tzv. Šuplju zemlju, il pak tajna nacistička vojna baza sagrađena za vreme Drugog svetskog rata.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter