Izvor:
19.07.2017 u 13:55
0

NAPRAVITE SAMI PRIRODNO I ZDRAVO ULJE ZA SUNČANJE: Rezulati će vas oduševiti!

U želji da na kožu stavljam samo prirodne sastojke, ovog leta sam pronašla jedan, istina, stari i neopravdano zaboravljeni recept.

Zaštitni faktor ovog ulja nije visok, oko 5. Zbog toga se preporučuje kada ste već malo dobili boju ili kada je sunce slabije, rano ujutru ili kasno popodne.

Kada sam kožu namazala ovim prirodnim uljem, koje se pravi od zelenih oraha, šargarepe i maslinovog ulja, ona je bila meka, nahranjena i zaštićena.

Šargarepa je puna beta-karotena, jakog antioksidansa koji štiti kožu od UV zračenja. Istraživanja su pokazala da je prirodni beta-karoten bolji i zdraviji od sintetičkog koji se upotrebljava u mnogim kremama za sunčanje.

Orasi su bogati vitaminom E, jakim antioksidansom neophodnog za zdravu i lepu kožu i sadrže isključivo zdrave masnoće, zbog čega deluju i antikancerogeno.

Maslinovo ulje zahvaljujući visokom procentu nezasićenih masnih kiselina i vitamina A i E, pomaže u zaštiti od štetnog sunčevog zračenja i veoma blagotvorno deluje na osetljivu kožu.

Ovo ulje bi trebaloi da stoji od dve do 3 nedelje, tako da ga treba napraviti čim pre.

Potrebni sastojci:

6 zelenih oraha

1 veća ili 2 manje sveže šargarepe

maslinovo ulje

Postupak:

Orahe sa korom zasecite na četvrtine i stavite u staklenu teglu ili širu flašu. Izrendajte šargarepu i zalite je maslinovim uljem. Staklenu teglu/flašu ostavite da stoji na suncu 3 nedelje i poremeno je promućkajte.

Nakon tog perioda, procedite ulje i sipajte u bočicu.Ovo ulje možete koristiti i sledeće godine, samo ga čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Twitter/ Jenn Mitchel

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter