Izvor:
21.07.2018 u 09:47
0

NIJE SMAK SVETA: Prevara može da postane dobra stvar!

Istraživanje je pokazalo da preljuba u većini slučajeva ima isti šablon događaja i za preljubnike, ali i za prevarenu ženu.

Stručnjaci sa sveučilišta u Bingamtonu i Londonu sproveli su novo istraživanje na temu ljubavnih odnosa koje ih je dovelo do zanimljivih rezultata. Tačnije, istraživači su pokušali da utvrde kakve dugoročne posledice nevera ostavlja na prevarenu i ostavljenu ženu.

Nakon ankete sprovedene na 5.705 ispitanika iz 96 zemalja, ustanovili su da su dugoročne posledice zapravo – pozitivne. Posle početnog perioda tuge i osećaja izdaje, žena iz ovog iskustva izlazi s većom ljubavnom inteligencijom koja joj omogućuje da kod budućih partnera odmah prepoznaje negativne vrednosti.

Dugoročno gledano, prevarena žena pobeđuje, rekao je autor istraživanja Kreg Moris.

Nakon nevere većina žena postaje sigurnija u sebe, znaju šta traže, brže prekidaju odnos koji ih ne zadovoljava, odmah prepoznaju potencijalnog preljubnika, i uopšte postaju psihološki jače na svim područjima i lakše donose odluke koje su dobre za njih.

Što se pak događa s preljubnicima i njihovim novim partnerkama?

Druga istraživanja pokazala da su da veze koje počinju kao preljubnički odnos u većini slučajeva ipak ne potraju jer je njihov temelj najčešće kratkotrajna strast, a ne prava emocija koja je potrebna za uspešnu i dugotrajnu ljubav.

Izvor: Glossy
Foto: Twitter/raj189991

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter