Izvor:
20.07.2017 u 22:06
0

KAKO SAČUVATI BRAK? Stručnjaci daju JASNE SMERNICE kako da spasete bračnu zajednicu od propadanja! (VIDEO)

Činjenica da se svaki četvrti brak u Srbiji završi razvodom, povukla je mnoga pitanja na koja se traži adekvatan odgovor.

Brak kao institucija sve više gubi na značaju, a dugogodišnje bračne zajednice i skladni emotivni odnosi u 21. veku sve više se smatraju prestižom.

Šta je uzrok nerazumevanja i sve češćih razlaza u emisiji "POSLE RUČKA" na televiziji komentarisali su: Milomir Marić, Marijan Rističević, Ljubiša Trgovčević, Ivan Simić i dr Tanja Radosavljević.

Gosti su se složili oko jednog, da se različiti faktori mogu primeniti od slučaja do slučaja, ali su se složili oko sledećih parametara.

Da sačuvate brak od prolaznosti i propadanja, stručnjaci u današnjoj emisiji naveli su jasne smernice:

– zajednički sistem vrednosti

– kompromis

– toleracija

– slična očekivanja

– poštovanje

– konstruktivan razgovor

– nesitničavost

– realna očekivanja

Današnju problematiku možemo zaključiti rečima doktorke Tanje Radosavljević, ali i supruge čiji brak traja 35 godina:

– Najlakše je nešto srušiti, a najteže sagraditi i održati. Iz mog dugogodišnjeg bračnog iskustva, u kom je bilo i uspona i padova, mogu da zaključim da je obostrano poštovanje je ključ! – rekla je dr Radosavljević.

Emisiju "Posle ručka" pratite svakim radnim danom od 16 časova, a uključenjem u program uživo možete osvojiti putivanje u Grčkoj.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter