Izvor:
20.10.2019 u 20:28
0

OPASNOST ILI SPAS? Ovo su SIGURNI znakovi da u vašem braku više nema ljubavi! (FOTO)

Zaljubljivanje je poput čarolije koju poseduje svako od nas i čini nam se da nijedna emocija nije posebnija i lepša od nje. Početak gotovo svake ozbiljne veze imao je upravo ovakav početak, no kako veza postaje ozbiljnija počinjete da shvatate da je za ljubav potrebno imati dobru komunikaciju, predanost i rad.

Međutim, posvećenost i rad na vezi kao uslove shvatimo tek kad se naša savršena veza pretvori u nešto ne tako savršeno. Odnos bez ljubavi i intime ne događa se preko noći, a do te tačke moguće je doći da nismo ni svesni toga.

Ali kako možete da razlikujete blagi, a kako ozbiljan nedostatak ljubavi? Ovo su najčešći znakovi da vašoj vezi nedostaje ljubavi i šta možte da učinite da se ponovo povežete.

Šta je tačno brak bez ljubavi i kakvu ulogu seks ima?

Brak bez ljubavi nemojte da brkate sa brakom bez seksa. Nema usaglašenih kriterijuma za ono što čini vezu bez seksa, a definicija se razlikuje od para do para”, rekla je klinički psiholog Ramani Durvasula za Prevention.

“U braku bez seksa ste ako imate odnos manje od jednom godišnje”, kaže ona, ali neki stručnjaci smatraju da je seks bez braka ako imate seks manje od jednom mesečno. Međutim, ako ste vi i vaš partner zadovoljni seksom jednom mesečno, nemate se za šta brinuti.

“Veza bez ljubavi, s druge strane, jednostavno znači da se ne osećate voljenim od strane partnera”, ističe seksualni terapeut Ian Kerner.

Koji su znakovi braka bez ljubavi?

Gotovo je svaki par u dužoj vezi prošao kroz krizu, ali ako vam se ponavljaju ovi problemi, možda ste u braku ili vezi bez ljubavi.

Postoji udaljenost između vas

U ovom užurbanom načinu života u kojem nam je potrebno vreme za posao, decu, ali i mnoge druge obaveze, vi ili vaš partner vrlo lako možete da gurnete svoju vezu po strani. Upravo to može da bude način da je uništite bez da ste toga svesni.

Veza vam nije prioritet

Sve druge stvari dolaze pre vašeg odnosa, posao, novac, porodične obaveze/proslave i tako guraju romantiku iz vašeg odnosa. Ako primetite da je to slučaj u vašoj vezi i to vas ne brine ili vam nije bitnije od novca ili posla, onda možda imate problem.

Komunikacija vam je loša

“Svađate se često ili jednostavno ne razgovarate puno? Ljudi mogu da se udalje jedni od drugih zbog stresa, a zatim da prestanu da razgovaraju, a to može da učini da se osećate nepoželjnima”, kaže Durvasula. Iznenađujuće, zapravo više treba da se zabrinete ako se uopšte ne raspravljate jer je to znak da jednostavno ne želite da poboljšate vaš odnos.

Ne vodite ljubav

“Možda imate odnos, ali ne osećate da je vaš seks doživljaj ljubavi već samo fizičko zadovoljstvo”, objasnio je seksualni terapeut Kerner.

Tebi ili tvome partneru nije stalo

Neki smatraju apatiju gorom od mržnje ili ljutnje, ona je jako snažna emocija pa ako vam partner radi nešto što bi vas uznemirilo u prošlosti, a sada to nije slučaj, to može da bude upozorenje.

Tvoj partner ne uzvraća trud

Ako ste oboje shvatili da na vašem odnosu treba raditi, a na vaš pokušaj oživljavanja odnosa, partner ne reaguje, ovo je loš znak. Ako je vaš partner narcisoidan, može da se oseća da nije kriv jer ne pokušava, objasnila je psiholog Durvasula.

Možete li ponovo da vrate ljubav u vaš odnos ili je konačan kraj?

Možete da razmišljate o prošlosti, ali na odnosu je potrebno raditi. Prvo, neko vreme razmislite o tome zašto se vaš odnos možda promenio i šta treba uraditi da biste ga popravili.

Izvor:glossy.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter