Izvor:
18.10.2019 u 12:51
0

NAUČNICI DOKAZALI: Kako muškarac može biti privlačniji ženama? (FOTO)

Nauka je potvrdila: evo kako muškarac može biti privlačniji ženama. Tokom više od pet proteklih decenija sprovođena su temeljna istraživanja o preferencijama žena, odnosno tražen je odgovor na pitanje šta to tačno nekog muškarca čini privlačnim suprotnom polu. Zato bez obzira tražiš li trajnu vezu ili samo avanturu, povedi računa o sledećim naučnim spoznajama.

Potraži univerzalne znakove flertovanja

Ukoliko se žena smeši, posmatra vas širom otvorenih očiju i podiže obrve, na dobrom ste putu. Nakon toga će spustiti glavu i skrenuti pogled, sakriti lice dlanovima nasmejati se. Sve navedeno je univerzalni znak flertovanja, odnosno evolucijom istesan znak interesa za seks. On se izvodi na isti način bilo da razgovarate sa ženom iz nekog plemena u području Amazone, bilo sa devojkom u kafiću u vašem gradu.

Pokaži se kao imućan

Još davne 1969. godine sociolozi sa univerziteta Severna Karolina utvrdili su kako žene teže ne preterano privlačnim, nego bogatim muškarcima. Isto je saznanje potvrđeno u nizu kasnijih istraživanja, dok se jedno takvo iz 2010. godine pokazalo kako su ženama privlačniji muškarci fotografisani pokraj Bentleya Continental GT, nego oni fotografisani pokraj Forda Fiesta. Izgled muškaraca bio je sasvim sporedan: na fotografijama su se nalazili muškarci iz kontrolne grupe, prosečnog izgleda, visine i težine. Pretpostavka kaže kako žene teže muškarcima koji se mogu pobrinuti za njih i njihovo potomstvo.

Čini se starijim

Žene, bez obzira na dob, često za partnere biraju starije muškarce. Muškarci su, naime, plodni gotovo celi životni vek, zato dob sa te strane ne igra bitnu ulogu. Stariji su muškarci takođe, za razliku od mlađe konkurencije, imali dovoljno vremena da akumuliraju sredstva i društveni uticaj, što ih čini dodatno privlačnima.

Izgradi svoje telo

U istraživanju koje je sproveo kalifornijski univerzitet, kontrolnoj grupi žena pokazane su fotografije muškaraca golih do pojasa. Ponuđeno im je da među njima izaberu partnere za trajnu i kratkotrajnu vezu; muškarci sa izraženim, razvijenim mišićima mahom su birani kao kratkoročno rešenje. Evolucijsko objašnjenje je da su takvi muškarci dobar izbor za oca deteta, jer potomku pruža gene koji će osigurati da ono bude snažno i dominantno.

Sa druge pak strane, muškarci čija muskulatura nije preterano izražena birani su kao trajni partneri; zato ukoliko želite da vas neka žena zapazi, a opet ostane dugotrajno zainteresovana za vas, poradite na svom telu ali nemojte pritom preterivati.

Budi ljubazan

Jedan detalj koji se ne tiče fizičkog izgleda, ali čini muškarca znatno privlačnijim je ophođenje prema drugima. Osobine poput ljubaznosti i iskrenosti pokazale su se vrlo privlačnima, jer žene takve muškarce drže stabilnim i verodostojnim partnerima.

Smisao za humor veoma je bitan

Od svih prethodno nabrojanih osobina koje muškarce čini privlačnijima, ova je najzahtevnija. Ona se, za razliku od ljubaznosti ili razvijenog tela, teško može uvežbati. Svejedno, bili humoristični ili ne, znajte kako žene takve muškarce smatraju veoma privlačnijim i inteligentnijim.

Izvor:opusteno.rs
Foto:instagram/dzentlmen_bgd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter