Izvor:
01.12.2018 u 16:06
0

DOBRO OBRATITE PAŽNJU: Žestoki kavaljer ili istinski kavaljer?

Postoji uverenje da su džentlmeni izumrla vrsta, u šta je zaista lako poverovati nakon prosečnog subotnjeg izlaska.

Ipak, tu i tamo moguće je naleteti na pristojnog i dobro odgojenog frajera, ali je i njih teško razaznati od onih koji samo glume džentlmena. Srećom postoje znakovi koji odaju da je vaš “džentlmen” zapravo samo jako dobar manipulator:

Opsednut je pravilima i ne zanima ga šta vi mislite o njima

Pravi džentlmen će hteti da plati večeru i potrčaće da vam otvori vrata od auta, a ako to odbijete, neće se naljutiti. Manipulator će, s druge strane, reagovati ljutito i opomenuti vas jer mu ne dopuštate da pokaže koliki je kavaljer. Da je zaista džentlmen, ne bi se toliko opterećivao time.

Preteruje s komplimentima

Svi volimo čuti kompliment, ali i tu postoji granica dobrog ukusa. Pravi džentlmen je zna i ne preteruje s komplimentima, a manipulator će vas toliko obasipati lepim rečima da će vam postati neugodno. Lažni komplimenti i lažni džentlmeni uvek dolaze u paketu.

Traži nešto zauzvrat

Svaka od nas je barem jednom naletela na muškarca koji misli da mu dugujemo nešto jer nam je platio piće. Pravi džentlmen radi lepe stvari jer mu one dolaze prirodno, a manipulator svojim dobrim delima samo pokušava pronaći put do vašeg kreveta.

Pristojan je samo prema vama

Najbolji način da prepoznate lažnog džentlmena jeste da pogledate kako se odnosi prema drugim ljudima koje ne pokušava osvojiti. Manipulatori su često toliko fokusirani na metu da zaboravljaju da glume pred drugima. Ako je divan prema vama, a bezobrazan prema konobaru, samo je pitanje vremena kad ćete i vi upoznati njegovo pravo lice.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter