Izvor:
24.11.2017 u 20:07
0

KORISTITE AJLAJNER: Ako osećate svrab na kapcima odmah ga bacite!

Nošenje ajlajnera je jako moderno i ističe vaše oči, ali pošto je reč o očima morate da budete jako oprezni sa sastavom šminke koju koristite. Budite dobro upoznati sa hemikalijama koje sadrži kao biste izbegli onaj neprijatan svrab, ali i veće probleme koje vam upotreba ajlajnera može izazvati.

Prema rečima dermatologa dr. Šlezinger, šminka bez minerala često sadrži štetne hemikalije, boje, mirise i konzervanse koji iritiraju oči korisnika. Kada ste u potrazi za idealnim ajlajnerom, ali i šminkom generalno, izbegavajte proizvode koji sadrže etanolamin. Hemikalije koje ga sadrže imaju nazive koji počinju sa “DEA”, “TEA” I “MEA”.

– Problem sa etanolaminima je u tome što mogu da sadrže kancerogene hemikalije poznate kao nitrozamini – rekla je Dženet Nudelman direktorka programa i polise u Fondu za rak dojke i direktorka kampanje “Bezbedna kozmetika”.

Ako se ove hemikalije nalaze u ajlajneru i dođu u kontakt sa vašim očima, velike su šanse da će doći do reakcije.. Bilo da je reč o malom svrabu ili ekstremnim crvenim pečatima, znaćete odmah da nešto nije u redu sa proizvodom koji koristite. Zato sledeći put kada budete tražili idealni ajlajner za vaše oči pročitajte sastav i osigurajte se da on ne sadrži ove opasne hemikalije. Najbolje bi bilo da potražite neke proizvode na biljnoj bazi.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/ beauty and more

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter