Izvor:
19.09.2017 u 02:02
0

OPSEDNUTE STE MODOM? Nećete verovati, pravo mesto za vas je – BUVLJAK!

Od ulične do visoke mode. Od polovne odeće do one brendirane koja još ima etiketu i cenu u stranoj valuti. Vodimo vas u turu kroz takozvani pančevački stari buvljak.

Ako ste strpljivi, srećne ruke i usput upoznate prave ljude, vrlo lako ćete za tek nekoliko stotina dinara kupiti komad koji biste u butiku platili i više od stotinu evra.

Poreklo i putanju skupljih svetskih brendova koji završe na starom buvljaku niko tačno ne zna.

Ipak, oni su tu i vrlo lako dostupni svima. A cena uvek može da se spusti.

"Bluza je 89 evra, tako piše na etiketi, iz Nemačke je. Ja je prodajem za 1000 dinara", kaže jedna od prodavačica.

Važno je samo da nađete odgovarajući broj, jer je gotovo nemoguće da ćete na starom buvljaku naići na istu stvar u više veličina. Elegantne haljine su uvek uredno poređane, ali i za nijansu skuplje od ostalih komada odeće.

"Ova večernja haljina je brendirano…to je sto evra…evo je etiketa stvarno. Ali daću je za 1500 dinara", kaže prodavačica.

Mantil može da se nađe za 500 dinara, farmerke po istoj ceni, svečane bluze za 400.

A onda smo se bacili u potragu za najskupljim komadom odeće na buvljaku! I došli smo do 250 evra.

Ne znamo kojim je putevima holandska bunda došla do Pančeva i da li je žargonski rečeno „ispala iz kamiona“ ili je posredi druga stvar…ipak na ofingeru strpljivo čeka svoju novu vlasnicu.

b92
Foto: Arhiva/Haljine i cipele

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter