Izvor:
19.10.2019 u 14:15
0

OBAVEZNO UKLONITE ŠMINKU SA LICA: Greške koje pravimo mogu ozbiljno ugroziti vaš ten!

Barem jednu grešku pravite, a da toga niste ni svesne.

Temeljno i pravilno skidanje šminke je jedan od glavnih faktora koju utiču na izgled kože lica. Ma koliko laganu šminku da koristite ona mora temeljno da se ukloni sa lica, jer u suprotnom može da izazove ogromne probleme.

Ukoliko se šminka zadrži na licu, ona može da zapuši i zaprlja pore, a to kasnije može da prouzrokuje pojavu bubuljica koje su bolne i nimalo laskavo ne izgledaju. Osim toga, neadekvatno očišćena koža deluje umorno i dehidrirano.

Kako bi koža disala i imala prostora za regeneraciju potrebno je u potpunosti ukloniti šminku. Iako je ovo očigledno i jasno svima, dešava se često da šminku uklonimo samo maramicama za skidanje šminke ili nemarno pređemo preko lica nekim sredstvom, a dermatolozi upozoravaju da su upravo maramice glavni okidač svih problema sa tenom. Razmislite da li baš svako veče temeljno umijete lice i odstrante sve tragove pudera i ostalih proizvoda?

Najveća greška je upravo skidanje šmnke vlažnim maramicama. One smao naizged odstrane majkap, ali iako se čini da je više nema na licu, ona ostane u sitnim porama, koje se vrlo lako zpuše i nakon toga nastaju mnogo ozbiljniji problemi. Česta upotreba mramica vodi ka ozbiljnom riziku od nastanka akni, zato njihovu upotrebu svedite na minimum.

Sedeća česta greška koju mnoge dame prave je intenzitet skidanja šminke. Mišljenje je da što su pokreti intenzivniji to će se šminka lakše ukloniti, ali reč je o zabludi. Naprotiv, licu su neophodni nežni pokreti. Utrljavanje proizvoda koji skida šminku bi trebalo da traje barem jedan minut, kako bi se dobro apsorbovao u kožu i počeo da deluje.

Ponekad se desi da smo preumorne i samo želimo da legnemo u krevet, pa u tim situacijama žurimo da skinemo šminku i tada se dešava da ona u tragovima ostane u porama. Neadekvatno sknuta šminka je gotovo isto narušava izgled kože koliko i spavanje sa celim mejkapom.

Izbegavajte grube pokrete, jer oni samo mogu da izazovu osipe, crvenilo i alergije.

Još jedna bitna stvar je da za lice koristite poseban peškir, što mnogi ne rade. Ukoliko isti peškir koristite za brisanje ruku i lica, od njega pravite plodno tlo za razvoj bakterija.

Skidanje šminke je jednostavan proces, ali mu valja pristupiti ozbiljno, jer će samo tako koža biti zdrava i blistava.

stil.kurir.rs
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter