Izvor:
18.06.2019 u 17:36
0

POSTIGNITE SAVRŠEN MAT IZGLED USANA: Pratite ove korake!

Makeup trendovi ulaze i izlaze iz mode, ali je jedan trend u šminkanju postao konstanta – mat usne. Mat usne će svakom tonu dati notu glamura i elegancije – bilo da je reč o nude, ružičastim ili dubokim i tamnim nijansama. Ukoliko ste navikli na sjajeve i sjajne ruževe, tranzicija na mat završnicu može da bude teža. U nastavku vas čekaju saveti i trikovi – kako da svaki put postignete savršeni mat izgled svojih usana.

1. Piling za usne

Pre nego što nanosite bilo kakav makeup na usne, piling je obavezan. Na ovaj način, usne će postati glatke, a proizvod ćete lako i ravnomerno naneti. Laganim kružnim pokretima, piling umasirajte u vlažne usne. Zatim se umijte, a posebnu pažnju usmerite na predeo usana. Rezultat su glatke i nežne usne, spremne za omiljeni ruž!

2. Prajmer

Prajmerom pokrivamo lice, da bi nam šminka stajala ceo dan – sličnu logiku možemo primeniti i na usne. Nanesite proizvod na same usne i blago izvan granice usana. Prajmer će usne umiriti nakon pilinga, a održaće hidriranost i mekoću. Prajmeri uglavnom sadrže sastojke poput vitamina E, šea butera i posebnih ulja, koji doprinose nezi usana. Kreirali ste idealnu bazu za mat ruž.

3. Ruž nanesite korak po korak

Kako biste savršeno naneli mat ruž, samu aplikaciju podelite u korake. U prvom koraku napravite "X" znak tačno ispod Kupidonovog luka, dakle u samom centru gornje usne. Od sredine, nastavite aplikaciju ka levom i desnom uglu usne. Potom pređite na donju usnu. Ruž na donju usnu možete naneti jednim potezom ili u dva koraka: iz ćoškova usana ka sredini.

4. Hajlajter za završnicu

Hajlajter nežno nanosimo na jagodice. Sličan efekat može se postići i prilikom šminkanja usana. Ideja jeste da usne budu mat, ali ako površina usana bude potpuno jednobojna i ujednačena, usne će delovati jednodimenzionalno. Prstima nanesite vrlo malo preparata na usne. Fokusirajte se na centralni deo usana, kako biste istakli punoću.

Ukoliko ste rešili da sa sjajeva i klasičnih ruževa pređete na mat završnicu, ovi trikovi vam mogu biti veoma korisni. Ono što je najvažnije, jeste da usne budu hidrirane. Uklonite suvu i ispucalu kožu, kako biste mogli idealno da neneste proizvod. Izbor nijanse i samog preparata, kao i uvek – prepuštamo vama.

Izvor: Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter