Izvor:
14.03.2019 u 20:18
0

IMATE PROBLEM SA OPADANJEM KOSE?! Ove namirnice biće vam najbolji saborci u takvoj borbi!

Za žene, lepa i zdrava kosa, jedan je od najvažnijih simbola njihove lepote, pa u njenu negu ulažu zaista dosta vremena i truda. Kada su u pitanju problemi sa volumenom, procvetali krajevi ili suva kosa, žene se sa tim problemima uspešno nose slušajući beauty savete svojih frizera ili provodeći sate u čitanju beauty saveta, na internetu.

Sa druge strane, problem koji frustrira svaku od nas i za koji se nekako čini da nema adekvatnog rešenja je prekomerno opadanje kose, jer nas taj problem pre svega upozorava da možda nešto nije uredu sa našim zdravljem, a onda i automatski šteti lepom izgledu naše kose.

Zaista je stresno, kada primećujete da vam kosa iz dana u dan izgleda sve slabije i ređe, gotovo beživotno. Ponekad uzroci za to, mogu biti neke od bolesti, kao što su dijabetes, autoimune bolesti, nesanica i nedostatak vitamina potrebnih organizmu. Ukoliko je ovo vaš slučaj, jedino rešenje je adekvatna medicinska nega.

Međutim, ako vam kosa opada, usled loših životnih navika, nedovoljno nege, ili čak neadekvatne nege, možda postoji rešenje u vidu zdravije ishrane, koja će ojačati i nahraniti koren vaše dlake.

Dakle, postoje posebne namirnice, koje sprečavaju prekomerno opadanje kose, a dovoljno ih je samo uključiti u svoju svakodnevnu ishranu i prvi rezultati ubrzo će biti vidljivi. Evo o kojim je namirnicama reč:

Losos

Keratin je osnova strukture, naše kose, a osnovni izvor keratina su proteini. Ako želite jaku i zdravu kosu, potrebno je da izaberete hranu bogatu proteinima, kao što je riba, a posebno losos. Pored toga što će protein podstaći rast nove, imaće sposobnost i da boboljša kvalitet vaše kose. Uz to, losos obiluje i omega 3 masnim kiselinama i kompleksima vitamina, koji su zaista potrebni našoj kosi.

Med

Med je prirodni sastojak, koji se može koristiti u našoj beauty rutini, kada su koža i kosa u pitanju, a posebno je zdrav, kada ga koristimo u ishrani. Med jača vlasište kose, a samu dlaku čini mekanijom.

Judi koji su imali problem sa seborejom i opadanjem kose, učestvovali su u jednom eksperimentu, u kome su 4 nedelje na teme glave mazali masku od 90% meda, razblaženu sa 10% vode. Nakon 4 nedelje, problem je potpuno nestao.

Orasi i lešnici

Stručnjaci kažu da su za rast nove kose najbitnije omega 3 i omega 6 masne kiseline, a orasi i lešnici, njima zaista obiluju, a uz tto su i bogati antioksidantima. Osim što podstiču rast nove kose, efikasno redukuju i sprečavaju opadanje kose.

Spanać

Spanać je bogat izvor C vitamina i gvožđa. Gvožđe će ojačati koren vaše dlake, a uz to, uticaće na povećanje volumena vaše kose. Vitamin C sa druge strane, sprečava opadanje kose.

Ulja

Ulja su veoma važna za zdravlje naše kose. Ulja jačaju koren naše kose i sprečavaju da se naše teme peruta. Pomoći će da u ishranu uključite kokosovo i maslinovo ulje.

A ako želite bolji i brži efekat, jednom sedmično, 30 minuta pred pranje kose, namažite tanak sloj kokosovog ulja, na teme vaše glave. Kokosovo ulje je najbolji lek protiv peruti, a perut podstiče opadanje kose, pa kokosovo ulje rešava i taj beauty problem. Ako kokosovo ulje uvedete u svoju ishranu, ali i bauty rutinu, kosa će vam biti zdrava, sjajna i jaka, kao nikad do sad.

Dakle, ako zaista želite da sprečite opadanje kose i zadržite svoju gustu, zdravu i prelepu kosu, takvom još neko vreme, obogatite svoju ishranu sledećim namirnicama i ubrzo ćete videti, kako joj se sjaj vraća, kako više ne opada i kako je sve gušća, pa ćete je sa uživanjem negovati, stilizovati i nositi kao svoj najdraži simbol lepote i ženstvenosti.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter