Izvor:
09.01.2019 u 07:35
0

SAVRŠENE RUKE UZ PRAVILNU NEGU: Pogledajte kako da vašim rukama podarite nežnost koju zaslužuju!

Pogled često spontano sklizne na šake ljudi koje upoznajemo. Otkrivaju ljubav, ali i ravnodušnost. Negujte ih, držaćete ceo svet na dlanu

Nokti su, kao i kosa, sastavljeni od keratina, čvrste supstance koju proizvodi epiderm

Slomili ste nokat baš pred izlazak? Ne paničite, izrežite tanji papir, zalepite ga i premažite lakom, premostićete štetu. Naravno, to neće biti jedini problem s kojim se vaši prsti i ruke suočavaju ovih dana. Pogledajte ih dobro, videćete da su hladni zimski dani na njima ostavili brojne tragove. Pripomogli su i deterdženti za pranje sudova, tečni sapuni, spremanje doma uoči božićnih praznika…

Idealna nega za ruke, posebno za šake i nokatne ploče, nije posebno zahtevna. Zato poslušajte savete Lene, ljuta zima vam neće moći ništa!

Priznajte, kad ste se poslednji put posvetili svojim rukama i noktima? Ako ste jedna od onih osoba koje koriste blagodeti manikira, onda ćete ovaj tekst razumeti u potpunosti, a ukoliko niste, možda će on, bar na tren, pobuditi vaše interesovanje: mada vam se čini da to nije moguće ostvariti, pravilnom negom vaše ruke u potpunosti možete da oporavite i promenite.

PRIRODNI SAPUN JE ZAKON

Koliko je bitna standardna nega, toliko je zimi značajna i zaštita kože. Najvažnije je odabrati proizvode s visokim procentom supstanci koje hidriraju kožu i prave nevidljive rukavice. Izbegavajte tečne sapune, dodatno ih iritiraju, čak i oni "obični" često sadrže sulfate i isušuju ruke do 25 odsto. Prirodni sapuni i dečji nežni sapuni su zakon!

Masne kreme su više nego poželjne, posebno na bazi vazelina i pčelinjeg voska. Nećete pogrešiti ni ako u ruke, dok se opuštate uz omiljenu TV seriju, utrljate i malo maslinovog ulja. Iznenadiće vas povoljan efekat! Nemojte da ga pokvarite tako što ćete zaboraviti vunene ili kožne rukavice kad budete izlazili na hladnoću, ali i one gumene, dok čistite kuću, posebno toalet i kuhinju.

IDEMO IZ POČETKA…

Prva dama nege noktiju Džesika Vartogijan savetuje da svaki manikir bude i spa-manikir, a dobra nega počinje odgovarajućim pilingom kože, najbolje jednom nedeljno. Potrebno je da odstranite odumrle ćelije, suvu kožu i pokrenete cirkulaciju. Nakon pilinga, stavite pakovanje ili masku. U kućnim uslovima možete da koristite i tople peškiriće (tretman traje 15 min.). Maske i pakovanja treba da sadrže velike količine vitamina E, koenzima Q10 ili hijaluronske kiseline.

Visoki procenat ulja jojobe i pirinča postiže izuzetno brz i zdrav rast nokta, ali i na pravi način neguje zanoktice. Ruke će odmah izgledati zdravije, urednije, nežnije. Zapamtite, previše slojeva može da uguši kožu!

TRIO DAJE REZULTATE

Nakon nege kože na rukama i zanoktica, na red dolaze i nokti. Pravilna nega zanoktica i turpijanje noktiju odličan su uvod u kvalitetno lakiranje. Zapamtite, nanošenje samo boje odavno je prevaziđeno, svi smo svedoci moći podlaka i nadlaka. Danas postoji mogućnost da, u zavisnosti od tipa noktiju i problema koje imate, izaberete i podlak. Ide direktno na nokatnu ploču, štiti je i predstavlja dobar temelj za postojanost boje koju ste izabrali.

Boju birajte po boji kože, ili po dužini noktiju, iako se čini da više nema pravila osim da na lepo negovanim noktima svaka boja lepo stoji! Sjaj za nokte takođe je bitan. Pored toga što štiti boju, utiče i na čvrstinu noktiju.

NEĆETE IZGUBITI RAT

Kao što imamo različite tipove kože ili kose, tako postoje i razni tipovi noktiju. Znamo da su oči ogledalo duše, a mnogi veruju da su naše ruke, posebno nokti, prava slika karaktera. Pored genetskog koda, na njih u velikoj meri utiču ishrana, (ne)zdrave životne navike, trudnoća, dojenje, posao kojim se bavimo i, naravno, godišnja doba. Hladnoća, vetar, kiša, sneg i nagle temperaturne razlike doživotni su neprijatelji ne samo kože na rukama već i noktiju. I ako ponekad izgubite bitku s njima, nemojte da se predajete – niste izgubili rat. Sve može brzo da se reši uz pravilnu negu!

MED I MLEKO

Ruke će delovati negovano i ako ih, s vremena na vreme, namažete medom, ili s nekoliko kapi ricinusovog ulja. Domaći "losion" od mleka takođe će pomoći da koža omekša. Ne zaboravite da u prohlađeno mleko stavite i koje zrnce soli.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter