Izvor:
13.11.2018 u 19:59
0

KOŽA I NJEN SJAJ: Vitamini koji daju blistavost i ujednačeni ten!

Kada je u pitanju zdrava i negovana koža, većina nas se fokusira na hidrataciju njenog površinskog sloja, međutim, tajna zdrave kože krije se duboko ispod njene površine. Kozmetika kojom negujemo kožu, veoma je važna, ali su vitamini kojima je hranimo, putem ishrane ili suplemenata, daleko važniji.

Vitamini igraju presudnu ulogu u zdravlju kože. Utiču na njeno zdravlje, ali i blagotvorno utiču na estetske probleme kože, poput njene elastičnosti i smanjene pojave celulita i strija

Vitamini su organska jedinjenja, neophodna za rast i razvoj celokupnog ljudskog organizma. Određena grupa vitamina brine za zdravlje naše kože, proizvodnju kolagena i uopšte njenu regeneraciju.

Donosimo vam spisak vitamina i suplemenata najpotrebnijih vašoj koži:

Vitamin D

Vitamin D aktivno učestvuje u rastu i sazrevanju ćelija kože. Nažalost, većina nas ima nedostatak ovog vitamina u organizmu. Možete ga uneti putem ishrane, tako što ćete jesti više ribe, ili putem tableta, uz konsultaciju sa lekarom.

Riblje ulje

Riblje ulje bogato je omega 3 masnim kiselinama, koje su odgovorne za sjaj vaše kože. Ove kiseline ublažiće upalne procese na koži i smanjiće iritaciju i crvenilo. Uzimanje ribljeg ulja, učinkovito pomaže i u borbi protiv akni.

Biotin

Biotin je vitamin B rastvorljiv u vodi. Nedostatak vitamina B šteti vašoj kosi i noktima, a na koži izaziva crveni osip i zato je potrebno unositi ga u organizam putem ishrane ili suplemenata.

Vitamin C

Pored svojih antioksidantnih svojstava, vitamin C podstiče proizvodnju kolafena i tako utiče na poboljšanu elastičnost naše kože. Zdravom ishranom, veoma je jednostavno obezbediti potrebnu količinu vitamina C, svome organizmu.

Vitamin A

Vitamin A prva je linija odbrane od kožnih oštećenja i starenja. Retinol, derivat vitamina A, efikasan je u borbi protiv bora i našu kožu duže čini mladom. Međutim, sa ovim vitaminom moramo biti oprezni jer je u prekomernoj količini toksičan. Zato ga unosite samo putem ishrane ili koristite kreme sa retinolom.

Vitamin E

Vitamin E najzasupljeniji je u proizvodnji kozmetičkih proizvoda za negu kože. On efikasno štiti našu kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka.

Ukoliko svoju kožu bogato hranite potrebnim vitaminima, ona će biti zdrava, zategnuta i besprekorno čista, a vićete se osećati dobro u svojoj koži.

Izvor:Lepota&Zdravlje
Foto:Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter