Izvor:
06.11.2018 u 14:37
0

SEDA KOSA: Rešite problem sedih bez farbanja uz pomoć sledećih trikova!

Prve sede vlasi se javljaju uglavnom nakon tridesete godine, mada nije neobično da se par njih pojavi i ranije, što većina pripadnica nežnijeg pola odmah proglašava alarmantnim stanjem. Naravno, dok je u pitanju samo par dlaka, one su svakako neprimetne, a kada njihov broj počne da se uvećava, onda već postoji potreba za prikrivanjem. Najuobičajeniji i najbrži način jeste farbanje kose. Međutim, već posle 2-3 nedelje kada krene izrastak, sede vlasi su opet vidljive. Ono što će biti tema našeg teksta jeste kako možete da prikrijete sede dlake bez farbanja, kada ih još nije previše, ali i kako da predupredite ili odložite sedenje.

Pigment odgovoran za boju kose – melanin se reprodukuje u specijalnim ćelijama, a ljudi počinju da sede kada se ta produkcija uspori, a nakon toga i prekine, što je prirodan proces starenja. Naravno, postoje spoljašnji faktori koji ovaj proces mogu da ubrzaju. Na prvom mestu, ako vas muči nekolicina sedih dlaka, evo trikova kako da ih prikrijete bez farbanja:

Promenite razdeljak – sede se uglavnom prvo pojavljuju oko razdeljka, što ih naravno samo čini još vidljivijima.Baš zbog toga, kada ih je još uvek svega nekoliko, kako biste ih sakrili, dovoljno je da promenite mesto na kom delite kosu – na primer u stranu, ili sa strane na sredinu. Tako ćete zamaskirati tih nekoliko sedih dlaka koje ne želite da se vide.

Nosite pletenicu – još jedan metod koji vam može biti od pomoći u prikrivanju sedih, kada ih još uvek nije previše. Ipak, ovde vam obične pletenice neće biti od naročite pomoći, već ćete morati malo da se potrudite i da napravite neku od komplikovanijih frizura na ovu temu, koje imaju volumen, i uspešno prikrivaju sede.

Dodajte volumen kosi – volumen zaista pravi razliku uopšte po pitanju atraktivnosti frizure, pa tako i u vezi sa prikrivanjem sedih. Logično je da kada su dlake "slepljene", a pogotovo kada je kosa vezana i u rep, da se jasnije vide one koje su sede. Zato se potrudite da svojoj kosi obezbedite bujan izgled.

Sprej u boji – revolucionarno rešenje za kosu. Postoje blagi sprejevi u boji za kosu, koji deluju trenutno i ne zadržavaju se dugo, tako da su mnogo blaža varijanta od farbanja. A takođe postoje npr. i šamponi za suvo pranje specijalizovani za brinete, crnke, plavuše, koji u sebi takođe imaju malo takvih prigmenata, pa se i njima može postići željeni efekat.

Izvor: MoguJaToSama
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter