SA NJIMA OPREZNO: Lekovite biljke imaju nuspojave, a za njih niste ni znali!

 

Policija u Zaječaru uhapsila je F. S. (19) iz Negotina jer je u automobilu u kojem je bio pronašla 110 grama materije za koju se sumnja da je marihuana, saopštila je danas policija.

Policija je drogu pronašla sinoć u automobilu na putu Zaječar-Negotin.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i protiv njega je podneta krivična prijava.

Ovo su samo neke od njih:

Kafa

Kafa može poremetiti san i podstaći anksioznost. Osim toga može dovesti do oštećenja jetre. Dakle, izbegavajte kafu ako imate problema sa jetrom ili bubrezima, dok pijete alkohol ili lekove za spavanje.

 

 

Ginko biloba

Ginko biloba pogoduje boljem pamćenju, cirkulaciji i mentalnim funkcijama. U retkim slučajevima, ova biljka može izazvati krvarenje, što je posebno rizično ako uzimate lekove za razređivanje krvi.

Đumbir

Đumbir ublažava mučninu nakon operacije ili hemoterapije, koristi se za lečenje artritisa i ostalih bolesti zglobova. Ali, đumbir može izazvati probleme sa zgrušavanjem krvi, poremetiti otkucaje srca, krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Ne treba ga uzimati ako imate žučni kamenac.

Aloe vera

Nanošenjem na kožu možemo smanjiti opekotine, zaceliti rane i popraviti raspoloženje. Ako se uzima oralno, aloe vera može poremetiti rad srca i sniziti nivo šećera u krvi ako imate dijabetes.

Beli luk

On dokazano snižava krvni pritisak i holesterol, i može izlečiti simptome prehlade. Beli luk takođe razređuje krv, stoga bi ga trebalo izbegavati ako uzimate lekove za razređivanje krvi.

Kopriva

Kopriva je korisna protiv alergija, peruti, artritisa, bubrežnog kamenca i infekcija urinarnog trakta. Ali, kopriva može zadržati vodu u telu, pa bi je trebalo izbegavati, naročito ako imate problema sa srcem ili bubrezima, ovo se odnosi i na osobe koje piju diuretike.

Srbija danas
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost