Izvor:
15.02.2018 u 22:58
0

DANAS JE SVETSKI DAN ŽENSKOG ORGAZMA: Činjenice koje sigurno niste znali o ženskom zadovoljstvu!

Širom planete danas se obežava Svetski dan ženskog orgazma, a to ime donosimo vam neke činjenice koje možda niste znali o ženskom orgazmu.

1) ŽENSKI ORGAZAM TRAJE DUŽE NEGO MUŠKI
Iako muškarci lakše postižu vrhunac, ženski orgazam traje gotovo četiri puta duže Njegov užitak traje svega šest sekundi, dok njen traje od 20 do 23 sekunde.

2) ORGAZAM VAS ČINI MLADIM
Prema jednoj studiji, više od četiri orgazama nedeljno, može vas učiniti da izgledate i do sedam godina mlađe.

3) ORGAZAM MILOVANJEM GRUDI JE MOGUĆ
da jeste, ali su retke žene koje mogu da ga dožive. Iako više od 80 odsto žena priznaje da ih milovanje uzbuđuje, tek jedan odsto njih može doživeti orgazam stimulacijom tog dela tela.

4) POSTOJE ŽENE KOJE NIKADA NE DOŽIVE ORGAZAM
Iako, prema nekim studijama, više od 70 posto žena glumi orgazam, postoje i žene koje ne mogu da ga dožive uopšte. Tačnije oko 10 odsto žena u svetu uopšte ne mogu da dožive vrhunac tokom. Ovaj fenomen se naziva anorgazmija, a može biti primarna i sekundarna. Primarna je kada žene ne mogu da dožive orgazam na bilo koji način, dok se sekundarna anorgazmija odnosi na slučajeve u kojima su žene nekada doživele orgazme tokom predigre, ali ne i tokom seksualnog odnosa

5) KLITORIS JE DALEKO OSETLJIVIJI OD PENISA
Klitoris je osetljiviji od penisa za šta zaslugu ima više od 8000 nervnih završetaka koji se neleze u njemu. Penis ima upola manje.

6) ORGAZAMA ZAVISI OD UDALJENOSTI VAGINE I KLITORISA

Kraća udaljenost između klitorisa i vagineosigurava veću stimulaciju spoljnih delova klitorisa tokom seksa. Idealna udaljenost iznosi 2,5 cm.

7) ORGAZAM TOKOM POROĐAJA JE STVARNO MOGUĆ

I muškarci i žene tokom spavanja mogu postići orgazam, a izazivaju ga erotski snovi. Orgazam je takođe moguć i tokom vežbanja zbog stezanja mišića karlice, ali i tokom porođaja.

8) VIŠESTRUKI ORGAZMI SU TAKOĐE MOGUĆI
Dve trećine žena doživelo je višestruki orgazam. Iako je nekim ženama teško da postignu i samo jedan, čak dve trećine njih postiglo je i nekoliko orgazama tokom jednog seksualnog odnosa.

9) ALERGIJA NA SPERMU POSTOJI
Tačno je da su neke žene alergične na spermu, ali to je redak slučaj. Zapravo samo jedna od 40.000 žena je alergična na spermu. Manifestuje se kao niz neugodnih problema u području genitalija među kojima su svrab, iritacija, peckanja.

10) ORGAZAM UBLAŽAVA BOLOVE
Tokom orgazma u telu se otpušta oksitocin, hormon sreće koji blagotvorno deluje na zdravlje I oslobađa od bolova. Orgazam ublažava glavobolju i bolove koje uzrokuje artritis, a popravlja i raspoloženje te smanjuje posledice depresije, a blagotovorno deluje i na krvni pritisak.

11) SPREČAVA RAK DOJKE
Orgazam definitivno doprinosi zdravlju grudi. Neka istraživanja su pokazala da orgazmi sprečavaju nastanak karcinoma dojke, i to ne samo kod žena, nego i kod muškaraca. Oksitocin koji nastaje tokom orgazma sprečava nastajanje kancerogenih ćelija. Dakle, što više orgazama, to više okistocina i manje šansi za razvoj karcinoma.

12) LEČI NESANICU

Rezultati jednog američkog istraživanja (u kojem je učestvovalo 1.866 žena) kažu da 32 odsto žena masturbira sa ciljem da lakše zaspi. Nije jasno zbog čega je to tako, ali neki istraživači imaju teoriju da oslobađanje neurohemikalija, kao što je endorfin, ima umirujuće dejstvo.

13) STIMULIŠE MOZAK.

Oragazam poboljšava protok krvi u celom organizmu, pa i u mozgu. Jedno istraživanje posmatralo je šta se dešava u organizmu žene dok masturbira. Tom prilikom meren je i protok krvi kroz mozak. Kada je žena doživela orgazam, protok krvi se poboljšao u svim delovima mogza i na taj način do mozga su došle hranljive materije i kiseonik.

Besno pile
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter