Izvor:
15.02.2018 u 00:01
0

SASVIM NOVO ISKUSTVO: Dragoceni napitak budi čula, mogli biste da doživite mnogo više od opuštanja i smirenja! (FOTO)

Šoljica čaja je najobičnija stvar na svetu, ali i jedna tako naizgled obična stvar može postati sasvim novo iskustvo.

Ako dozvolite da vam dragoceni napitak razbudi čula, mogli biste da doživite mnogo više od opuštanja i smirenja.

Čaj može da postane put u relaksaciju. Legenda kaže da su zen učitelji na pitanja svojih učenika o smislu života, raju i paklu, karmi i ponovnom rođenju odgovarali:

– Zaboravite na sve, popijte čaj. Umesto svih tih pitanja, postanite svesniji svega što činite. Unesite svesnost u jednu od najjednostavnijih stvari u životu, u pripremu i ispijanje čaja. Budite u trenutku, uživajte u svojim čulima i onome što osećate, ne dopustite mislima da vas odvuku iz sadašnjeg trenutka.

Ako razmišljate na taj način, čaj više neće biti tek napitak koji u obzir dolazi samo kad ste bolesni. Mirisna šolja čaja uključena je u svaki ritual kojim se vraćate sebi i pronalazite unutrašnji mir. Uz nju ćete osetiti šta se događa u telu, recimo nakon masaže. Čaj vas poziva da se posvetite sebi, da osetite kako se njegova bogata aroma širi celim vašim telom, kako vas krepi i hidrira. Treba ga ispijati polako, kako biste se prepustili svakom gutljaju. Čaj je tu da vas umiri, da barem na kratko isključite druge nadražaje iz spoljašnjeg sveta i budete malo sebični, da biste već u momentu dobili dovoljno energije za darežljivost koju ćete onda, ovog puta nesebično, pokloniti drugima oko sebe.

Nebrojene recepture čaja, koje i dan danas nastaju, rezultiraju savršenom fuzijom čaja, voća i bilja. Zar nije lepo kada se relaksirajuća svojstva nalaze samo u nekoliko gutljaja čaja? Zahvalite se svemu što imate, posvetite se sebi i uživajte u sadašnjem trenutku, jer je upravo taj trenutak neprocenjiv! I ne libite se da kao deo svoje rutine uvedete i ledeni čaj koji vam nudi harmoničnu fuziju čaja, voća i bilja. Divno je što sebi uvek možemo posvetiti dozu zen-a i uživati samo u svom društvu. Prigrlite te trenutke!

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/Prirodni_Lijek, Twitter/PRessSerbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter