Izvor:
13.09.2017 u 21:55
0

ZNAČAJAN POMAK U MEDICINI: Dijabetes tipa 2 može se izlečiti!

Ovo bi mogao da bude značajan proboj u medicini jer veliki broj ljudi boluje od ove bolesti.

Dijabetes tipa 2 se javlja kada je nivo glukoze u krvi jako veliki zato što telo ne stiže da je na vreme pretvori u energiju.

Kako bolest napreduje, oboleli su primorani na poseban režim ishare, vežbi i primenu određenih lekova. Bolest može da skrati životni vek čak i do 10 godina.

Nova istraživanja lekara pokazuju da sve što oboleli treba da urade jeste da se "bace" na niskokaloričnu hranu i pridržavaju se posebnog režima ishrane osam nedelja. Konzumiranje samo 600 kalorija na dan moglo bi da spasi milione ove bolesti.

Veliki unos kalorija dovodi do zamašćene jetre koja onda proizvodi mnogo više glukoze. Prekomerna mast tako dospeva do pankreasa koji smanjeno proizvodi insulin i onda dolazi do pojave dijabetesa. Gubitak od samo jednog grama masti sa pankreasa poboljšava proizvodnju insulina i sprečava dijabetes tipa 2.

Ovakav metod daje rezultate ukoliko se primeni u prvih deset godina od pojave prvih simptoma.Ova ishrana omogućava gubitak od 15 kilograma u proseku. Rezultati su vidljivi posle samo nedelju dana. Iako se dijabetes tipa 2 smatra bezopasnim, on može da bude i tihi ubica koji može da dovede do zastoja rada srca, slepila, bolesti bubrega i amputacije noge.

Telegraf
Foto: Pixabay/kakolijeciti.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter