Izvor:
19.10.2019 u 15:42
0

REŠAVAJTE BOLEST NA VREME: Ovih 10 simptoma ukazuje da imate veliki problem!

Da li osećate neku vrstu težine nakon sat vremena posle jela? Čini vam se da će vam pantalone pući? Morate da otkopčate dugme? Mnogi ljudi se žale da se ujutro bude sa ravnim stomakom, koji u toku dana neprekidno raste, odnosno nadima se.

Bilo kakav otok u predelu stomaka, čak i najmanji, može biti izazvan zapaljenjem creva. Ako se otoku dodaju i simptomi poput gasova i osećaja težine u stomaku, to je siguran znak da ili vašim crevima smeta određena hrana, ili imate crevnu infekciju poput kandidijaze.

Šta je crevna kandidijaza?

U pitanju je infekcija do koje dolaze kada bakterije u našim crevima izgube balans i namnože se. Zašto se to dešava?

Crevna kandidijaza obično pogađa ljude koji jedu puno ugljenih hidrata, rafinisanih namirnica, piju puno alkohola… Ovakve namirnice hrane bakterije u crevima, uništavaju izvore masnih kiselina kratkog lanca, i izazivaju otok i gasove. Druge vrste bakterija takođe mogu da razgrade soli pre nego što ih telo iskoristi, pa creva ne mogu da apsorbuju masti i tada dolazi do problema poput dijareje.

Treća grupa bakterija može da proizvede toksine koji oštećuju sluzokožu tankog creva, zbog čega telo ne može da apsorbuje neophodne nutrijente.

10 simptoma crevne kandidijaze

Simptomi su veoma uobičajeni i lako se mogu pomešati sa simptomima drugih bolesti. Ipak, ukoliko prepoznate više od jednog od sledećih 10 simptoma, ne bi bilo loše da posetite lekara:

– Gasovi;

– Osećaj težine u stomaku;

– Loša apsorpcija masti;

– Netolerancija na mlečne proizvode, gluten, kofein, fruktozu;

– Bol ili grčevi u stomaku;

– Zatvor i slični problemi;

– Sindrom nervoznih creva;

– Hroničan umor, dijabetes, fibromijalgija, imunološke bolesti, neuromuskularni poremećaji;

– Nedostatak minerala i vitamina, naročito B 12;

– Dijareja.

stil.kurir.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter