Izvor:
20.09.2019 u 11:18
0

JEDNO PIVO REŠAVA PROBLEM: Čaša dnevno može vas IZLEČITI!

Dijabetes tipa 2 moguće je sprečiti uz omiljeno piće mnogih.

Ispijanje čaše piva ili vina svakoga dana može da drži dijabetes tipa 2 podalje od vas. Ispijanje umerene količine alkohola može da poboljša metabolizam glukoze u krvi.

Dijabetes tipa 2 ima oslabljenu mogućnost da razgradi glukozu, zbog čega dolazi do povećanja nivoa šećera u krvi, insulinske rezistencije i gojenja.

Alkohol može da dovede do ozbiljnih promena u nivou šećera u krvi, a količina šećera vodi do gojaznosti, koja je jedan od okidača dijabetesa. Rezultati istraživanja treba tek da budu predstavljeni na godišnjim susretima Evropske asocijacije. Tema je veza konzumiranja alkohola i dijabetesa tipa 2.

Ispijanje alkohola poboljšava metabolizam glukoze, koji smanjuje nivo insulina. Visok nivo glukoze izaziva nemogućnost da se odgovori na insulin i podstiče da pankreas proizvodi više insulina. Kao posledica toga raste šećer u krvi, povećava se šansa da se razvije insulinska rezistencija i dijabetes tipa 2.

Konzumiranje alkohola povezano je i sa smanjenjem nivoa triglicerida, masti koje se najčešće nalaze u hrani. Povećani trigliceridi dovode do razvoja srčanih oboljenja, piše Dejli mejl (Daily Mail). Loš i dobar holesterol se takođe ne menjaju, a za dijabetičare je veoma važno da holesterol bude uravnotežen i u granicama normale.

Alkohol koji se ovim putem preporučuje jeste čaša piva, ili 200ml vina sa 12% alkohola, ili 50ml pića sa 40% alkohola u sebi.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter