Izvor:
30.01.2019 u 21:29
0

ZIMI HARAJU VIRUSI: Pobedite dosadne simptome gripa za samo 24 časa!

Postoji nekoliko efikasnih načina da se simptomi gripa ublaže u roku od 24 časa i spreči razvoj bolesti.

Prehlade i virusi u ovo doba godine uzimaju najviše maha. Sve je manje onih koji imaju "luksuz" da odleže čim uoče prve znake slabosti i obaveze stavi u drug plan, ali postoji nekoliko efikasnih načina da se simptomi gripa ublaže u roku od 24 časa i spreči razvoj bolesti.

Okrepljujući san – U "mesecima virusa" spavajte što duže, jer će imunitet biti jači. Najmanje osam sati u kontinuitetu i duže ako je potrebno. Uveče lezite ranije i ustaćete odmorni.

Obavezan doručak – Prvi obrok je vrlo važan i mora da bude obilan i zdrav. Žitarice, med, mlečni proizvodi, voće i povrće daće vam snagu i ojačati odbranu organizma.

Topla kupka – Čim osetite "jezu u kostima", lezite u toplu kupku ili se istuširajte vrućom vodom. Dovoljno je da stopala potopite u što topliju vodu i držite dok ne osetite da se telom širi prijatna toplota.

Inhaliranje – Prvi simptomi gripa su zapušen nos ili curenje, pa bi trebalo odmah da se inhalirate. Udišite vrelu paru čaja od nane, kamilice ili bosiljka.

Izađite na vazduh – Kratka šetnja će pomoći da se opustite i osvežite.

Pojačani obroci – Dok se imunitet bori sa virusima, zaboravite na oskudne obroke i dijete. Pomozite mu tako što ćete da povećate unos namirnica bogatim proteinima, mineralima i vitaminima.

Čajevi i vitamini – Umesto treće i četvrte kafe, popijte čaj od kamilice, koji će da spreči taloženje sluzi u grlu i plućima. Uzmite tabletu vitamina C.

Ljuto, beli luk i čašica rakije – Uveče možete da popijete jednu "domaću", koja će dezinfikovati grlo, zagrejati telo i ubrzati cirkulaciju. Jedite ren, ljutu papriku i naravno beli luk, koji je odličan borac protiv bacila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter