Izvor:
17.10.2017 u 03:16
0

DELOTVORNI ČAJ OD HIBISKUSA: Čuva vaše zdravlje od brojnih bolesti!

Osim što svojom bojom i mirisom privlači pažnju, hibiskus se može pripremati i kao čaj koji deluje kao čuvar zdravlja.

Od većine popularnih biljnih čajeva razlikuje se prepoznatljivom crvenom bojom, kiselkastim ukusom i velikom količinom vitamina C. Bogat je flavonoidima i njegova je uloga u oporavku organizma velika. Nameće se intenzivnom aromom i podstiče budnost.

Čaj od hibiskusa i uticaj na zdravlje

1. SNIŽAVA KRVNI PRITISAK

Naučnici su brojnim istraživanjima potvrdili da pogoduje zdravlju srca i snižava krvni pritisak, i to samo nakon četiri nedelje ispijanja čaja. I ako nemate problema sa zdravljem, ovaj napitak će vas osvežiti, bio hladan ili topao.

2. POBOLJŠAVA RASPOLOŽENJE

Flavonoidi iz ovog čaja su dobri za mentalno zdravlje – ublažavanje simptoma depresije i poboljšavanje raspoloženja. Ako vas "napadne" loše raspoloženje jednostavno skuvajte čaj od hibiskusa i u kratkom roku ćete se osećati puno bolje

3. ČUVA VITKU LINIJU

Ovaj herbalni napitak podržava gubitak kilograma i često je sastojak preparata za tu namenu. On će ubrzati metabolizam, pomoći u razgradnji ugljikohidrata i masnoće, pa će ublažiti osećaj gladi.

4. JAČA IMUNITET

Jaki antioksidanti iz ovog čaja mogu poboljšati vaš imunitet i podstaći produkciju belih krvnih zrnaca koji su važni u obrani organizma od infekcija.

5. OLAKŠAVAJU MENSTRUALNE GRČEVE

Ovo je jedan od najboljih prirodnih pripravaka za olakšavanje ženskih tegoba. Osim grčeva on će umanjiti i nadutost.

7. PRIRODAN DIURETIK

Hibiskus ima diuretička svojstva koja pomažu kod izlučivanja viška tečnosti iz organizma i ublažava zatvor.

Sastojci:

– 4 decilitra vode

– 1 štapić cimeta

– 3 supene kašike sušenog ili 4-5 žica svežeg cveta

– 1 kašičica šećera

– sok od jedne narandže

Priprema: Vrelu vodu prelijte preko hibiskusa i cimeta. Neka odstoji tako 20 minuta. Procedite čaj i dodajte šećer i sok od narandže. Poslužite topao ili hladan napitak.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter