Izvor:
23.07.2017 u 14:41
0

ZABLUDA ILI ISTINA? Da li je opasno ulaziti u vodu odmah nakon jela?

Da li je zabluda ili istina da ne treba ulaziti u vodu odmah nakon jela?

Osim brige o zaštitnom faktoru, vremenu koje provodite na suncu, ima još jedna stvar o kojoj bi trebalo da vodite računa. Smatra se da ne treba plivati sa punim stomakom i da treba sačekati bar 30 minuta.

Da li je to opravdano ili ne?

Telo koristi krv u procesu varenja, i tada se kaže da se krv "spušta"u stomak, i da nema dovoljno snage za ruke i noge dok plivate. U ovoj situaciji grčevi nisu strana pojava.

To može da bude rizično ako ste planirali energično plivanje daleko od obale.

Treba izbegavati masnu hranu i kombinaciju ugljenih hidrata i proteina. Ova vrsta hrane zahteva više energije i vremena za varenje.

Najbolje bi bilo ipak sačekati malo, ili ako vam se baš žuri, povedite nekog sa sobom na plivanje.

Isto pravilo se odnosi i na alkohol. I u jednom i u drugom slučaju postoji mogućnost utapanja, tako da se ne bi trebali izlagati ovim rizicima.

Happytv.rs/Telegraf.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter