Izvor:
30.04.2017 u 03:40
0

DA LI STE ZNALI? Ovo su znakovi da su HORMONI glavni krivci za vaše SALO na STOMAKU!

Ako ste dobili dodatne centimetre na struku, ne krivite nedostatak volje, već pomislite na hormone i način na koji oni reaguju.

Istraživanja su pokazala da hormonima ne treba mnogo da počnu da rade protiv nas.

Kada jedete previše ugljenih hidrata i premalo spavate, stvara se hormonski disbalans. Nivo kortizola (hormona stresa) se povećava i dovodi do skladištenja masnih naslaga na stomaku.

5 znakova da su hormoni uzrok stvaranja masnih naslaga

– Previše radite i premalo spavate

Hormoni štitne žlezde (TSH, T3 i T4) prolaze kroz svaku ćeiju u organizmu. Kada sva tri hormona funkcionišu kao tim, vaš metabolizam postaje mašina za topljenje masti.

– Telo gubi osetljivost na insulim

Adiopenektin je hormon koji se proizvodi u masnim ćelijama i pomaže smanjenju osetljivosti na šećer. Insulin određuje da li će se masti sagorevati ili skladištiti.

– Nizak energetski nivo

Ukoliko unosite veliku količinu hrane bogate ugljenim hidratima, trebali biste to korigovati. Nije dobro potpuno ukinuti njihov unos jer će se stvoriti loša hormonalna lančana reakcija, koja može da utiče na vaš energetski nivo.

– U punoj ste brzini 24 sata , 7 dana u nedelji

Još jedan hormon, adrenalin, ubrzava gubitak masti i povećava nivo energije.Ovaj hormon pomaže telu da se oslobodi sačuvanih masti i šećera tako da imate tu dodatnu energiju, kada vam je potrebna. Ukoliko preterate i postanete hiperproduktivni, vaš rezervoar će biti prazan.

– Smanjen libido

Ključni seksualni hormon DHEA povećava libido i pomaže da seosećate fokusirano. Ovaj hormon zajedno sa testosteronom štiti mišićno tkivo koje sagoreva više kalorija nego masti. S godinama nivo testosterona opada , libido je nizak i loše spavate, što dovodi do gojaznosti.

telegraf.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter