Izvor:
23.05.2019 u 09:43
0

URAZUMITE SE Namirnice koje obaveno morate da izbacite već jednom iz ishrane!

Uopšteno govoreći, mršavljenje bi se moglo svesti na to da potrošite više kalorija nego što unesete. Međutim, nije samo u tome stvar, jer nutricionistkinja Rijanon Lamber kaže da nisu sve kalorije jednake. Štaviše, ona tvrdi da su prazne kalorije ponekad krivac za gojenje, uprkos tome što se trudite da smršate.

Da pojednostavimo – bez obzira na to koliko sadrže kalorija, važno je da namirnice koje unosite imaju i hranljivih sastojaka jer u suprotnom unosite prazne kalorije zbog kojih se salce gomila.

– Kalorije treba da nam daju energiju, ali prazne kalorije su kada nam hrana daje energiju, a vrlo malo nutritivnih vrednosti – objašnjava nutricionistkinja Rijanon Lamber. – Šećer je najbolji primer za to jer ima mnogo kalorija, a nikakvu nutritivnu vrednost.

Umesto da se fokusirate samo na brojke, nutricionistkinja insistira da je ključ u tome da jedete raznovrsne namirnice koje su bogate nutrijentima.

– Želite da unesete namirnice koje vam neće dati samo energiju, već i hranljive sastojke. Unos energije, tj. kalorija je važan, ali je još važnije da ljudi razumeju šta se nalazi u namirnicama, kako bi donosili bolje odluke kada je reč o ishrani.

Nutricionistkinja je navela i nekoliko namirnica i napitaka koji su samo prazne kalorije i koje zbog toga treba da izbegavate, ako želite da smršate.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter