Izvor:
23.04.2019 u 05:21
0

MEDITERANSKA DIJETA: Zdrav način ishrane koji će vas dovesti do savršene linije!

Kako je leto sve bliže, pouzdano znamo da većina žena traga za pravom vrstom dijete, koja će ih efikasno dovesti do željene cifre na vagi i to bez jo-jo efekta.

Da bi dijeta zaista bila efikasna bitno je da sadrži namirnice, koje imaju adekvatnu nutritivnu vrednost, zdrave su i ukusnu, u suprotnom izgladnjivanje utiče na naš nervni sistem i posle nekoliko dana vodi ka kršenju i odustajanju od dijete. Najbolji vid dijete je onaj koji sadrži zdrave i ukusne, redukovane obroke, koji našem organizmu pružaju dovoljno snage, energije, ali i osećaj sitosti. Trenutno najpopularnija, mediteranska dijeta, pruža vam meni bogat zdravim namirnicama i dovodi do zaista efikasnih rezultata, kada je mršavljenje u pitanju.

Popularnosti ove dijete doprinosi što podrazumeva namirnice, koje mnogi ne smatraju dijetalnima, već u njima svakodnevno uživaju, bez izgladnjivanja. Mediteranska ishtana zasniva se na sezonskim namirnicama, voću povrću, semenkama i orašastom voću. Ono što je u potpunosti zabranjeno je brašno, šećer, masnoća i bilo koje vrste ulja, osim maslinovog.

Kada je meso u pitanju, konzumira se riba, pileće i ćureće, odnosno nemasno meso.

Kod pripreme hrane, najbitnije je da izbegavate prženje.

S obzirom da podrazumeva raznoliku ishranu, imate mogućnosti da kombinujete najrazličitije namirnice u svojim obrocima. Posebnost ove dijete, je što nema potrebe da je posmatrate kao dijetu, već kao zdrav način ishrane, koji će vam pomoći u korigovanju kilaže.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter